Ελλαδα

Πανελλήνιες 2022: Ξεκινούν Ειδικά και Μουσικά μαθήματα

Πότε ανακοινώνονται οι Βάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανελλήνιες 2022
Πανελλήνιες 2022: Ξεκινούν Ειδικά και Μουσικά μαθήματα © EUROKINISSI

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022: Αρχίζουν σήμερα, Σάββατο 18 Ιουνίου, τα Ειδικά και Μουσικά μαθήματα.

Ολοκληρώθηκαν χτες τα εξεταζόμενα μαθήματα των Πανελλαδικών και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Σήμερα, ξεκινά η εξέταση των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων με Αγγλικά στις 10 π.μ..

Το Σάββατο, 18 Ιουνίου, ξεκινά η εξέταση των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων με Αγγλικά και τελειώνει την Πέμπτη, 30 Ιουνίου με Ιταλικά.

Σχετικά με τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  • μέχρι τις 8:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 8:30 π.μ.,
  • μέχρι τις 9:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
  • μέχρι τις 16:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 μ.μ. και
  • μέχρι τις 12:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες,
  • των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2 με 6 λεπτά για κάθε υποψήφιο.
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Πανελλήνιες 2022: Μέσω sms οι βαθμοί στους μαθητές

Να μάθουν τους βαθμούς τους στις Πανελλήνιες 2022 μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και φέτος οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου, και έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας - ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Πανελλήνιες 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι Βάσεις 2022

Πριν από τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να ανακοινωθούν οι Βάσεις 2022 και η σχολή επιτυχίας των υποψηφίων. Το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί οι Βάσεις 2022 να ανακοινωθούν νωρίτερα για πρώτη φορά, προκειμένου να δοθεί τέλος στην αγωνία των νέων φοιτητών και να έχουν χρόνο να αναζητήσουν κατοικία και να προετοιμαστούν για την ακαδημαϊκή τους ζωή. 

Σ. Στρατηγάκης: Στις τελευταίες μέρες του Ιουνίου η ανακοίνωση της βαθμολογίας των εξεταστών|16/6/22

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ