Ελλαδα

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω πορείας φοιτητών

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω πορείας φοιτητών
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Συλλαλητήριο φοιτητών ενάντια στο νόμο Κεραμέως - Κλειστό το Κέντρο.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχωρά η ΕΛ.ΑΣ λόγω πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητές προς την πλατεία Συντάγματος. Συγκεκριμένα αυτήν την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, από το ύψος της οδού Σέκερη, καθώς και στην οδό Πανεπιστήμιου.

Αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι δίνουν σήμερα συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο της Νίκης Κεραμέως για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην επικείμενη είσοδο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας σε ορισμένα ιδρύματα, αλλά και τη συνεχιζόμενη παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ.

Την ίδια ώρα, οι 360 νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί έδωσαν πριν από μερικά εικοσιτετράωρα παρουσιάστηκαν στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης. Πήραν φύλλα πορείας και τοποθετήθηκαν σε αστυνομικά τμήματα των Διευθύνσεων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετούν ως ειδικοί φρουροί. Θα παραμείνουν στο συγκεκριμένο καθεστώς έως ότου αποφασιστεί η δημιουργία των ΟΠΠΙ. Είχε προηγηθεί η τετράμηνη εκπαίδευσή τους, με βάση το περιεχόμενο των καθηκόντων που πρόκειται να αναλάβουν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ