Ελλαδα

Οργή των γονιών της Αλεξίας που έμεινε ανάπηρη μετά τον τραυματισμό της από αδέσποτη σφαίρα

Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας κάνει λόγο για ποινή - χάδι στον δράστη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αλεξία σε φωτογραφία πριν τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα κάνει κούνια
Η μικρή Αλεξία

Θήβα - Τραυματισμός Αλεξίας από αδέσποτη σφαίρα: Η απόφαση του δικαστηρίου και η οργή των γονιών του κοριτσιού.

Την οργή τους για την ποινή που επιβλήθηκε στον δράστη εξέφρασαν οι γονείς της μικρής Αλεξίας, του κοριτσιού που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα το 2019 και πλέον έχει αναπηρία 95%. 

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο δράστης δεν πρέπει να φυλακιστεί και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 4 ετών και 4 μηνών με αναστολή. Οι γονείς της Αλεξίας ξέσπασαν κατά των δικαστών και του δράστη κάνοντας λόγο για ποινή-χάδι. «Μιλάμε για άλλο πράγμα. Tρελαθήκαμε, η απόφαση ήταν χάδι. Xάδι η απόφαση, χάδι. Περιμέναμε να έμπαινε φυλακή ο δράστης, αλλά τίποτα. Να πυροβολήσει ένα παιδί και να μην τον βάλουν φυλακή μέσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε σαν να πήγαινε σε εκδρομή, μια απλή συγγνώμη στην απολογία του είπε και τίποτα άλλο σαν να ήταν ένα ωμό κρέας. Έδινε στην αρχή 800 ευρώ, μέχρι πέρυσι τον Οκτώβρη», λέει ο πατέρας της Αλεξίας. 

Οργή και θλίψη στην οικογένεια της Αλεξίας – Ο δράστης τιμωρήθηκε με 4 χρόνια φυλάκιση | OPEN TV

«Λίγο πολύ ο εισαγγελέας μας είπε γιατί καθόμασταν στην αυλή... Μας έκανε και παρατήρηση. Τι θέλουν, να γίνουμε Αμερική; Έχουν βγει πολλές αποφάσεις και δεν πληρώνει. Έχουν επιδικαστεί 500.000 αποζημίωση, η δεύτερη 260.000 ευρώ και η τρίτη 7.200 ευρώ για το κέντρο αποκατάστασης. Θα μας το διώξουν το παιδί από το κέντρο, πώς θα πληρώσουμε; Τα παιδιά μας τα τραβάω σε ψυχολόγους, μας έχουν καταστρέψει...», δήλωσε ο πατέρας της Αλεξίας και πρόσθεσε: «Η μόνη βοήθεια που έχουμε είναι από την εκκλησία κι από τον απλό τον κόσμο, λέει με παράπονο ο πατέρας της Αλεξίας και ζητά από τον δράστη να πληρώσει αυτά που έβγαλε το δικαστήριο.

Η Δικηγόρος, Βάσω Τσόνογλου,  στο STAR Κεντρικής Ελλάδας

Τραυματισμός Αλεξίας από αδέσποτη σφαίρα: Κατασχέθηκε η περιουσία του 55χρονου

Το Πρωτοδικείο Θηβών είχε προχωρήσει στη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι γονείς του κοριτσιού προκειμένου με αυτά τα χρήματα να πληρωθούν οι θεραπείες του. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στην οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει: «Συντηρώ τα παιδιά μου και τη μητέρα μου, έχω και τρία σκυλιά».

«Δεν έχεις δυο παιδιά. Έχεις ένα παιδί και το λένε Αλεξία. Και σου το λέω εγώ. Στον οικογενειακό προϋπολογισμό μετά την αποκατάσταση σας για τα στοιχειώδη πρέπει να έρχεται η αποκατάσταση της Αλεξίας. Αυτό σημαίνει έμπρακτη μετάνοια», φέρεται να του απάντησε ο εισαγγελέας της έδρας. 

Η μικρή Αλεξία από τον τραυματισμό της έχει μείνει ανάπηρη κατά 95% εφ’ όρου ζωής.

Ποινή «χάδι» για τη σφαίρα που άφησε ανάπηρη τη μικρή Αλεξία | Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων | OPEN TV

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ