Ελλαδα

Εγχώρια «πυρά» κατά του νέου ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Κίεβο Κώστα Ονισένκο

Ποιοι φαίνεται να ενοχλήθηκαν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Κώστας Ονισένκο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ουκρανία
O Κώστας Ονισένκο © ΕΡΤ

Αντιδράσεις για την ένταξη του ουκρανικής καταγωγής Έλληνα δημοσιογράφου Κώστας Ονισένκο στο δυναμικό ανταποκριτών της ΕΡΤ -

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ένταξης στο δυναμικό της ΕΡΤ του δημοσιογράφου ελληνοουκρανικής καταγωγής Κώστα Ονισένκο, ο Νίκος Σβέρκος δημοσιογράφος της Αυγής και προβεβλημένο στέλεχος του εκδοτικού ομίλου (Αυγή, Left, Κόκκινο 105,5) που πρόσκειται στην ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε έντονα, κάνοντας λόγο για «ακραίο αντικομμουνιστή».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ

«Η ΕΡΤ με χαρά ανακοινώνει ότι από σήμερα, Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, ενδυναμώνει περαιτέρω το δίκτυο των ανταποκριτών της στο εξωτερικό με τον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο που ζει και εργάζεται στην Ουκρανία.

Ο Κώστας Ονισένκο, είναι μόνιμος κάτοικος στο Κίεβο από το 2017 και καλύπτει όλες τις εξελίξεις σε αυτήν την πολύπαθη χώρα. Έχει εργαστεί σε ελληνικά ΜΜΕ τα τελευταία 20 χρόνια. Έχει υπάρξει συντάκτης του ελεύθερου, του αστυνομικού, αλλά και του δικαστικού ρεπορτάζ, ενώ έχει συνεργαστεί με την «Καθημερινή», το «Μega», το «Vice» καθώς και με άλλα ΜΜΕ».

Η ανάρτηση του Νίκου Σβέρκου

«Η ΕΡΤ είχε ανταποκριτή φάντασμα στη Μόσχα. Οι ιθύνοντες (Ζούλας, Τρουπής, Παπασωτηρίου) διαγράφηκαν από την ΕΣΗΕΑ για αυτό. Και σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν το φάντασμα προσλαμβάνοντας τον ακραίο αντικομμουνιστή Ονισένκο. Η θέση 108 στην ελευθερία του Τύπου μοιάζει με επιτυχία».

 

 

Κώστας Ονισένσκο: Όταν η Ελένη Αυλώνιτου του έκανε μάθημα για το τάγμα Αζόφ

Από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Κώστας Ονισένκο, εκτός από τις ανταποκρίσεις που δίνει σε ελληνικά κανάλια και εφημερίδες, φρόντισε μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook να καταγράφει τον παλμό των εξελίξεων. Το γεγονός ότι ο Κώστας Ονισένκο έχει καταφερθεί κατά των πρακτικών του ρωσικού στρατού και του Βλαντιμίρ Πούτιν έχει προκαλέσει αντιδράσεις με χαρακτηριστική αυτή της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένης Αυλωνίτου με αφορμή την εμφάνιση στη Βουλή του Έλληνα ομογενούς, μέλους του Τάγματος Αζόφ, που συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η κ. Αυλωνίτου εκφράστηκε με βαριές εκφράσεις για τα όσα συνέβησαν στο ελληνικό κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της ομιλίας Ζελένσκι, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ελληνική Βουλή μαγαρίστηκε».

«Σήμερα η Ελληνική Βουλή μαγαρίστηκε,όταν μαζί με τον Ζελένσκι απευθύνθηκε στους Έλληνες βουλευτές νεοναζί μαχητής του τάγματος Αζόφ.Όλοι αυτοί που μεθόδευσαν αυτή την παρουσία ξευτέλισαν τον Ελληνικό λαό,που έχει χύσει ποτάμια αίματος πολεμώντας τους φασίστες παντού. Ντροπή τους!» ανέφερε η Ελένη Αυλωνίτου.

Η ανάρτησή της προκάλεσε αντιδράσεις και απαντήσεις από πολλούς χρήστες, μεταξύ αυτών και του δημοσιογράφου Κώστα Ονισένκο, που τη ρώτησε «και από πού προκύπτει ότι είναι νεοναζί; Καταλαβαίνετε ότι αυτό που γράφετε είναι μηνύσιμο».

Από την πλευρά της, η κ. Αυλωνίτου απάντησε σε έντονο ύφος: «Τι να σου πω κι εσένα καϋμένε! Μάθε τι είναι το τάγμα Αζόφ, μάθε ότι ο ιδρυτής του δήλωσε ότι ο εθνικός σκοπός της Ουκρανίας ήταν "να οδηγήσει τις λευκές φυλές του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία εναντίον των κατώτερων φυλών". Μάλλον θεωρείς και σύ τον εαυτό σου στη ανώτερη φυλή».

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι «το τάγμα Αζόφ είναι κομμάτι του ουκρανικού στρατού και σε αυτό υπηρετούν διάφοροι άνθρωποι, με διαφορετικές απόψεις και από διαφορετικές φυλές. Εσείς που ξέρετε τι είναι ο συγκεκριμένος;».

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ