Ελλαδα

Φωτιά στη Βούλα: Πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κάηκε σπίτι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βούλα
Φωτιά στη Βούλα: Πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φωτιά στη Βούλα: Πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε πυροσβέστης λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στη Γλυφάδα

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Open ένας πυροσβέστης που έδινε μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Βούλα, μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Φωτιά στη Βούλα: Καίγεται σπίτι - Μήνυμα εκκένωσης από το 112

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετα τις 4 το μεσημέρι, δόθηκε εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα. Οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχει κόσμος στο βουνό που δεν ξέρει τι να κάνει. Οι φλόγες ήδη έχουν κάψει ένα σπίτι, ενώ σύμφωνα με αναφορές, έχουν καεί μηχανάκια κι αυτοκίνητα. 

Η αστυνομία επιχειρεί την απομάκρυνση ηλικιωμένων από την περιοχή.

Ήδη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν 15 άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν μόνοι τους, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικά, που τους μετέφεραν στην πλατεία Άλσους. 

Ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήλωσε στο OPEN ότι η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη, ωστόσο οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.Ωστόσο, οι κάτοικοι είναι έντρομοι, καθώς παντού υπάρχουν διάσπαρτες εστίες. Η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι το πρόβλημα οφείλεται στον πολύ ισχυρό αέρα, κάτι που η δημοτική αρχή φοβόταν και γι' αυτό ήταν σε επιφυλακή. «Ήμασταν εκεί» ανέφερε. 

Παράλληλα, σταθμοί του ΕΚΑΒ μεταβαίνουν στον Άγιο Νεκτάριο Βούλας για να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε όποιον χρειαστεί. 

Φωτιά στη Βούλα
Φωτιά στη Βούλα: Κάηκε σπίτι © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φωτιά στη Βούλα: Νέα ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής

Την ίδια ώρα, ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Υμηττό, που ξεκίνησε από την 'Ανω Γλυφάδα και κατευθύνεται προς τη Βούλα.

Πριν από λίγα λεπτά ενισχύθηκαν και πάλι οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν συνολικά 72 πυροσβέστες με τρεις ομάδας πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό, ενώ κινητοποιήθηκε και ένα ακόμα ελικόπτερο του στρατού.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά στη Βούλα

Φωτιά στη Βούλα: Διακοπές κυκλοφορίας

Παράλληλα, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Όσον αφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, από την πυροσβεστική θεωρούνται άγνωστα μέχρι στιγμής, ενώ ο δήμαρχος Γλυφάδας ανέφερε νωρίτερα ότι ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ.

Για τη διερεύνηση των αιτίων έχει σταλεί στο σημείο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, όπου άρχισε ήδη την συλλογή στοιχείων.

Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ