Ελλαδα

Θάνατος 12χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Της έκανα ΚΑΡΠΑ 20 λεπτά», περιγράφει ο πατέρας της

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια θανάτου του παιδιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θάνατος 12χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Της έκανα ΚΑΡΠΑ 20 λεπτά», περιγράφει ο πατέρας της
Θάνατος 12χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Της έκανα ΚΑΡΠΑ 20 λεπτά», περιγράφει ο πατέρας της © Eurokinissi/Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο πατέρας της 12χρονης από τη Θεσσαλονίκη που πέθανε ξαφνικά στον ύπνο της περιγράφει τις προσπάθειες που έκανε για να επαναφέρει την κόρη του στη ζωή.

Θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός 12χρονου κοριτσιού σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άτυχο κορίτσι «έσβησε» στον ύπνο του, στη διάρκεια της νύχτας. Στο διαμέρισμα της οικογενείας κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης το παιδί δεν επανήλθε και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Στο σπίτι όπου η 12χρονη άφησε την τελευταία της πνοή μετέβη ιατροδικαστής, ενώ, όπως αναφέρει το voria.gr, έγινε ήδη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της, χωρίς να βρεθεί ωστόσο αιτία θανάτου. Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων.

Θάνατος 12χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Της έκανα ΚΑΡΠΑ 20 λεπτά», λέει ο πατέρας της

Ο πατέρας της 12χρονης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, περιέγραψε τις προσπάθειες που έκανε για να επαναφέρει την κόρη του στη ζωή.

«Είχαμε πάει με το σχολείο εκδρομή όλοι μαζί, διασκεδάσαμε, περάσαμε ωραία. Ήταν και οι δύο μου οι κόρες μαζί, γυρίσαμε, φάγαμε, παίξαμε και το βράδυ κοιμηθήκαμε. Το πρωί όπως ξύπνησε η γυναίκα μου γύρω στις 7:30 περίπου για να τις σηκώσει για το σχολείο» είπε αρχικά ο πατέρας του κοριτσιού και πρόσθεσε «η μεγάλη δεν ανταποκρινόταν στο και έτσι όπως την γύρισε την είδε μελανιασμένη, άρχισε να φωνάζει, πετάχτηκα εγώ, προσπάθησα να της κάνω τεχνητή αναπνοή και ΚΑΡΠΑ για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ».

Όπως αναφέρει ο πατέρας του κοριτσιού, το παιδί του δεν αντιμετώπιζε κανένα σοβαρό πρόβλημα και κάθε χρόνο έκανε εξετάσεις. «Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ, ήρθαν οι γιατροί, ήρθε η ιατροδικαστής και η επίσημη ανακοίνωση που είχαμε ήταν ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς».

 

 

Θεσσαλονίκη: Τι ανέφερε η ιατροδικαστής για τα αίτια θανάτου της 12χρονης

Ο θάνατος της 12χρονης εξελίσσεται σε θρίλερ, καθώς η ιατροδικαστής η οποία ολοκλήρωσε την νεκροψία - νεκροτομή δεν μπόρεσε να εντοπίσει τα αίτια θανάτου της ανήλικης.

«Ούτε από την αυτοψία στο σπίτι, ούτε από την νεκροψία - νεκροτομή που διενεργήθηκε προέκυψαν στοιχεία για το πώς προήλθε ο θάνατος του παιδιού. Σαφή συμπεράσματα θα προκύψουν από τη ιστολογική και τοξικολογική εξέταση που θα διενεργήθηκε», είπε η ιατροδικαστής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Λήδα Κοβάτση.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων αναμένεται να βγουν τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ