Ελλαδα

Οικογενειακές παραλίες: Τρεις ελληνικές στο top - ten της Telegraph

Σε Νάξο, Ιθάκη και Κρήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η παραλία Ελαφονήσι στην Κρήτη
Η παραλία Ελαφονήσι στην Κρήτη © Instagram / Elafonisi Beach / matejsimko

Telegraph: Ποιες τρεις παραλίες βρίσκονται στη λίστα με τις 10 καλύτερες οικογενειακές παραλίες στη Μεσόγειο - Πώς τις αξιολογεί το άρθρο

Τρεις ελληνικές παραλίες περιλαμβάνει η λίστα της Telegraph με τις 10 καλύτερες οικογενειακές παραλίες στη Μεσόγειο, αποθεώνοντας την έκτασή τους και τα καθάρια, γαλαζοπράσινα νερά τους. 

Ο Άγιος Προκόπιος στη Νάξο, το Γιδάκι στην Ιθάκη και το Ελαφονήσι στην Κρήτη είναι οι τρεις παραλίες που ξεχωρίζουν για την άνεση, την προσβασιμότητα, τα ήρεμα νερά τους και τον φυσικό τους πλούτο, όπως αναφέρει το άρθρο. 

H Telegraph αξιολογεί τις παραλίες με τα νερά, τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε στις προτεινόμενες παραλίες, αλλά και στο κατά πόσο θα βρείτε χώρο για να απλώσετε την πετσέτα σας. 

Telegraph: Παραλία Άγιος Προκόπιος, Νάξος

Τα δροσερά και καταγάλανα νερά σε συνδυασμό με τη χοντρή χρυσαφένια αμμουδιά, η οποία μπορεί εύκολα να σκουπιστεί, καθιστούν την παραλία του Αγίου Προκόπιου μία από τις πιο φωτογενείς και δημοφιλείς επιλογές στη Νάξο. Μια ακτή που ξεχωρίζει και για την υπέροχη θέα προς την Πάρο.

Η μήκους 1,5 χιλιομέτρου έκτασή της διαθέτει ξαπλώστρες και beach bar, ενώ συνήθως υπάρχει χώρος για να στήσετε και την δική σας ομπρέλα. Και στις δύο άκρες της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες, μαζί με καταστήματα και εγκαταστάσεις θέρετρου στα νότια. Ως επί το πλείστον επίπεδη και διαμαντένια, τα νερά της είναι δελεαστικά και η άμμος «ευγενική» για τα μικρά ποδαράκια. Αρχικά είναι ρηχή, αλλά βαθαίνει σταδιακά, οπότε τα παιδιά μπορεί να χρειάζονται προειδοποίηση και παρακολούθηση. Οι λάτρεις των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων θα βρουν πληθώρα σε water sports ανάμεσα στα οποία επιλογές για windsurfing και banana-boating, καθώς και αξιόλογο snorkelling στο πιο ήσυχο βόρειο άκρο.

 

 

 

 

Telegraph: Παραλία Γιδάκι, Ιθάκη

 

Ορισμένες από τις πιο διάσημες και όμορφες παραλίες της Ελλάδας μοιάζουν με εντυπωσιακές «φέτες» λαμπερού λευκού χρώματος που βρίσκονται κάτω από απόκρημνους, ασβεστολιθικούς βράχους. Μία τέτοια είναι και η παραλία Γιδάκι, στην Ιθάκη, ένα «θαύμα» με λευκά βότσαλα, η οποία προσεγγίζεται από θαλάσσης με καραβάκια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξίζει να φτάσει εδώ κανείς μέχρι τις 11 π.μ. για να πιάσει μια ξαπλώστρα, αν και η μακριά, στενή λωρίδα προσφέρει χώρο και θέα στη θάλασσα για όλους. Στο Γιδάκι υπάρχει beach bar, που σερβίρει σνακ και ποτά, ενώ για όσους δεν έχουν ομπρέλα, η σκιά το απόγευμα παρέχεται φυσικά από τα θεόρατα βράχια στην «πλάτη» της παραλίας. Πρόκειται για έναν πολύ ήρεμο κόλπο με ονειρικές αποχρώσεις του γαλαζοπράσινου στα νερά του Ιονίου, που δεν είναι επιρρεπής στα κύματα. Τα παιδιά εδώ μαζεύουν βότσαλα, χτίζουν πύργους, παίζουν «βατραχάκια» με τις πέτρες.

 

 

 

 

Telegraph: Ελαφονήσι, Κρήτη

Η κυματιστή ροζ άμμος συνδέει τη νοτιοδυτική Κρήτη με τη λιμνοθάλασσα του Ελαφονησίου, εδώ όπου οι χελώνες καρέτα-καρέτα έρχονται για να φωλιάσουν και οι θαλάσσιοι νάρκισσοι ανθίζουν στους αμμόλοφους. Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο, αλλά πολύ δημοφιλές σημείο, με τους επισκέπτες να φτάνουν με τουριστικά λεωφορεία, πλοία και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, με το κύριο τμήμα της παραλίας να είναι γεμάτο με ξαπλώστρες κατά την υψηλή περίοδο.

«Τα ημιδιαφανή νερά της λιμνοθάλασσας στη μία πλευρά της παραλίας είναι ζεστά και ρηχά, οπότε είναι ιδανικά για τα μικρά παιδιά, ενώ η κολύμβηση στη θάλασσα είναι δυνατή στην άλλη πλευρά, αν και μπορεί να φυσάει», εξηγεί το δημοσίευμα. «Η περιοχή είναι προστατευόμενη, με υπέροχη πανίδα, αν είστε προετοιμασμένοι για περπάτημα. Διαφορετικά, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνετε πέρα από κολύμπι και κάστρα στην άμμο με τα παιδιά σας», συμπληρώνει το άρθρο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ