Ελλαδα

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο (28/5): Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Η πρόγνωση Meteo και ΕΜΥ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καιρός: Σκύλος δροσίζεται σε σιντριβάνι όσο υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες
Καιρός - Υψηλές θερμοκρασίες © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 28 Μαΐου 2022 - Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία - Πού θα σημειωθούν βροχές

Αίθριος γενικά ο καιρός σήμερα, Σάββατο (28/5) με παροδικές νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τμήματα. Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Άνεμοι έως 4-5 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Meteo, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με παροδικές και τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται και από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34, στην Ήπειρο από 12 έως 34 βαθμούς στη Θεσσαλία από 13 έως 36-37, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 36-37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 32-33 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις έως 4-5 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32-33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με πιθανότητα για αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

 

 

Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 28 Μαΐου 2022 - Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά και πιθανώς στα ορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 32 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις      

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ