Ελλαδα

Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης - Δύο διασωληνωμένοι

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 44 άτομα - Από πού εκτιμάται ότι ξεκίνησε η φωτιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης (
Φωτιά στο κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης © thestival.gr

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο κτίριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου στο κέντρο της πόλης - Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε πολίτες - Στο νοσοκομείο δύο άτομα

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (27/5) από άγνωστη μέχρι στιγμής, σε αίθριο του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στήθηκε για την απομάκρυνση μαθητών από παρακείμενο κτίριο όπου στεγάζεται εκπαιδευτήριο, λόγω των πυκνών έντονων καπνών. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία με πέντε οχήματα και 15 πυροσβέστες, και τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στην Αριστοτέλους

Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, με τους καπνούς να είναι ορατοί από πολλά σημεία της πόλης. Σημειώνεται ότι σε παρακείμενο κτίριο στεγάζεται φροντιστήριο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρή αναστάτωση με τους περίπου 15 με 20 μαθητές που έτρεξαν για να απομακρυνθούν. Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άτομα που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το κτήριο και διασώστες του ΕΚΑΒ τους παρείχαν οξυγόνο.

Διασώστες του ΕΚΑΒ προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα

Στο σημείο βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Ιακώβου που τόνισε ότι υδροφόρες του δήμου καταφθάνουν από επτά σε λεπτό προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής.

Φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στην Αριστοτέλους

283372520_2143647372473409_3130966640966263864_n.png

Φωτιά στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης - 44 απεγκλωβισμοί 

«Απεγκλωβίσαμε 44 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά που ήταν στο διπλανό φροντιστήριο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υποστράτηγος και Συντονιστής του Επιχειρησιακού Κέντρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μάριος Αποστολίδης.

«Είχαμε πληροφορίες ότι πρόκειται για εγκλωβισμένα άτομα και ειδοποιήσαμε αμέσως μεγάλη δύναμη, 12 οχήματα με 40 άνδρες ανάμεσά τους δύο ειδικά οχήματα, για να μπορέσουμε να απεγκλωβίσουμε, αν έπρεπε, άτομα από τα μπαλκόνια», είπε ο κ. Αποστολίδης και πρόσθεσε: 

«Περιβάλλαμε από τρεις πλευρές το κτίριο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία τελικά δεν ήταν στο κτίριο γραφείων ήταν στο διπλανό το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και με σκουπίδια μέσα. Από εκεί μάλλον ξεκίνησε η πυρκαγιά και δημιουργήθηκε μεγάλο θερμικό φορτίο, για αυτό υπήρχε και ο έντονος καπνός που φαινόταν από μακριά. Η φωτιά δεν πέρασε στο διπλανό κτίριο».

Μάριος Αποστολίδης, υποστράτηγος Πυροσβεστικής για τη φωτιά στην Αριστοτέλους

f3-1536x1152.jpg

eveth-fotia-1536x1152.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε σε ακάλυπτο χώρο με πολλά υλικά ανάμεσα στα τρία κτίρια πού βρίσκονται στο σημείο.

Με πληροφορίες από thestival.gr και grtimes.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ