Ελλαδα

Ποιος είναι ο Αλμπερτ Μπουρλά: η ζωή του σε ένα βίντεο 2,5 λεπτών

Xθες αναγορεύτηκε σε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΣΡΑΗΛ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- ΙΣΡΑΗΛ

Το βίντεο για τη ζωή του Άλμπερτ Μπουρλά παρουσιάστηκε σε εκδήλωση κατά την οποία αναγορεύτηκε επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ.

Βίντεο για τη ζωή του Άλμπερτ Μπουρλά ετοίμασαν οι διοργανωτές εκδήλωσης στην οποία ο CEO της Pfizer αναγορεύτηκε σε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ. 

«Ευλογήθηκα να πάρω πάρα πολλές διακρίσεις επειδή μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που κάναμε (το εμβόλιο). Ποτέ όμως μια διάκριση που παίρνεις από τη δικιά σου την πατρίδα, από τη δικιά σου την πόλη δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη. Ξεπερνάει και τις υψηλότερες διακρίσεις από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους μεγαλύτερους φορείς στον κόσμο», ανέφερε χθες ο ισχυρός άνδρας της Pfizer. 

Με πολλά μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης να είναι παρόντα στην αίθουσα, ο πρόεδρος της Pfizer δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί στο χρέος της μνήμης. «Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή με κάθε τρόπο. Παρακολουθώ πολύ στενά την εξέλιξη υλοποίησης του Μουσείου Ολοκαυτώματος αλλά και τη μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας, που είναι τώρα πάρκινγκ -δεν αξίζει- σε ένα πάρκο που να τιμά τη μνήμη όλων αυτών που βασανίστηκαν σε αυτή την πλατεία χρόνια πριν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Pfizer.

Βίντεο για τη ζωή του Άλμπερτ Μπουρλά

Άλμπερτ Μπουρλά - Ποιος είναι ο Θεσσαλονικιός CEO της Pfizer

Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο Άλμπερτ Μπουρλά, CEO της Pfizer, γεννήθηκε πριν από 60 χρόνια στην Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια:

  • Σπούδασε κτηνιατρική στο ΑΠΘ, απ' όπου αποφοίτησε το 1986.
  • Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1991 στην ίδια Σχολή, στο αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας της Αναπαραγωγής.
  • Καθηγητή του ήταν ο αείμνηστος καθηγητής Παύλος Τσακάλωφ.
  • Το 1993 άρχισε να εργάζεται στην Pfizer Hellas, στην Αθήνα, η οποία μόλις είχε ανοίξει γραφεία στην πρωτεύουσα.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του έχει αναφέρει ότι ονειρευόταν μια ακαδημαϊκή καριέρα και δεν ήθελε με τίποτα να εγκαταλείψει την Θεσσαλονίκη γιατί για εκείνον εξακολουθεί να είναι το κέντρο του κόσμου. Το 2019 σε μήνυμά του προς τους φοιτητές του ΑΠΘ ο Άλμπερτ Μπουρλά είχε πει: «Μην περιορίζετε τα όνειρά σας. Κάντε εχθρό σας τη μετριότητα. Βάζετε καθημερινά πολύ ψηλά τον πήχη. Όχι στον μέσο όρο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ