Ελλαδα

Ευλογιά των πιθήκων: Με πυρετό και εξανθήματα o άνδρας που νοσηλεύεται στο Αττικό

Η σύντροφός του, ωστόσο, παραμένει ασυμπτωματική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευλογιά των πιθήκων: Σε απομόνωση το ύποπτο κρούσμα, τη Δευτέρα τα αποτελέσματα – Ποια η κατάστασή του
Ευλογιά των πιθήκων - Yγειονομικοί © EPA Pool

Ο άνδρας που ελέγχεται ως κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων έχει πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα, ενώ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Ο άνδρας ο οποίος βρίσκεται κάτω από την επιστημονική επίβλεψη του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα έχει πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα, ενώ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Η σύντροφός του, ωστόσο, παραμένει ασυμπτωματική.

Ο άνδρας διακομίστηκε αεροπορικώς χθες το βράδυ (21/5) μέσα σε ειδική αποστειρωμένη κάψουλα μεταφοράς, ενώ το ιατρικό προσωπικό που τον συνόδευσε φόρεσε τις ειδικές στολές, όπως και στα περιστατικά κορωνοϊού.

Ευλογιά των πιθήκων: Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα

«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ