Ελλαδα

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Θα ζητήσουμε τεστ DNA για το φιαλίδιο με το αίμα

Η απάντηση του νοσοκομείου στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου © Youtube / Star

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Τι υποστηρίζει η πλευρά της 33χρονης για φιαλίδιο με αίμα που φέρεται να ανήκει στην 9χρονη Τζωρτζίνα και εντοπίστηκε πρόσφατα.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναζητά τη διαδρομή της νοσοκομειακής κεταμίνης που χορηγήθηκε στη 9χρονη Τζωρτζίνα, με την 33χρονη κατηγορούμενη να αρνείται ότι ήταν εκείνη το πρόσωπο που τη χορήγησε. Η προφυλακισμένη μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών ρίχνει την ευθύνη στους ιατρούς. Την ίδια ώρα, θα ζητηθεί η διενέργεια τεστ DNA στο φιαλίδιο που φέρεται να έχει αίμα του 9χρονου κοριτσιού.

«Έχουμε νοσοκομειακή κεταμίνη που χορηγήθηκε στο παιδί, και δεν προκύπτει από πουθενά έλλειμμα. Άρα αδιέξοδο, άρα αμφιβολίες, άρα δεύτερες σκέψεις, άρα προβληματισμοί» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος. 

Ο κ. Παπαδόπουλος επικαλούμενος την ποινική δικογραφία που κατέχει ανάφερε ότι υπάρχει απαντητικό έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι μέσα στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ υπάρχουν 5 φιαλίδια των 100ml που έχουν κεταμίνη. «Τη στιγμή κατά την οποία γίνεται η επέμβαση των γιατρών μετά το καρδιακό επεισόδιο του παιδιού έχουν στα χέρια τους ένα βαλιτσάκι, το οποίο έχει κεταμίνη, και είναι πέντε συσκευασίες των 100ml, είναι γεγονός αναμφισβήτητο, προκύπτει από τα έγγραφα». 

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρει ότι «η επίσημη απάντηση είναι ότι τα φιαλίδια δεν χρησιμοποιήθηκαν, δεν πειράχθηκαν σύμφωνα με την επίσημη απάντηση από την πλευρά του νοσοκομείου, βέβαια, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη κεταμίνη που χορηγήθηκε είναι νοσοκομειακή, δηλαδή το σκεύασμα διακινείται μόνο υπό τον έλεγχο του ΕΟΦ μεταξύ νοσοκομείων, δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, δεν μπορεί να το προμηθευθεί κανείς, δεν είναι παράνομο σκεύασμα που διακινείται υπό συνθήκες παρανομίας με σκοπό χρήση από εξαρτημένα άτομα». 

«Υποβάλαμε αίτημα στη διενεργούσα την ανάκριση δικαστική λειτουργό να υπολογιστεί βάσει της περιεκτικότητας της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα ποια είναι η αντίστοιχη συνολική ποσότητα που φέρεται να έχει χορηγηθεί στο παιδί. Το αίτημα μας έχει απορριφθεί. Ζητήσαμε να μας πούνε πόσα είναι τα φιαλίδια, και το αίτημά μας έχει απορριφθεί… Υπάρχει ισχυρισμός ότι το νοσοκομείο δεν μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει τόσα μπουκαλάκια επειδή είναι μεγάλη  ποσότητα. Είναι δυνατόν η μητέρα να είχε τόσα μπουκαλάκια μέσα στο θάλαμο που έχει γυάλινη πόρτα που μπορεί κάνει να δεις μέσα από το θάλαμο τι συμβαίνει μέσα;» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.   

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Θα ζητήσουμε τεστ DNA για το φιαλίδιο με αίμα που βρέθηκε

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην εύρεση του φιαλιδίου με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας πριν από λίγες ημέρες σε ψυγείο νοσοκομείου. Η πλευρά της 33χρονης κατηγορούμενης θα ζητήσει τεστ DNA, προκειμένου να διαπιστωθεί από το υλικό ανήκει στο νεκρό κορίτσι. 

«Εξαιρετικά περίεργο να βρίσκεται ένα φιαλίδιο με αίμα του συγκεκριμένου ασθενούς, το οποίο ήταν κάπου τοποθετημένο, κρυμμένο ή ξεχασμένο, 13 μήνες μετά τον φερόμενο χρόνο λήψης του και ενώ το τελευταίο τρίμηνο η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πραγματικά στο επίκεντρο της προσοχής, σείεται όλη η Ελλάδα συγκλονισμένη για το τι συνέβη. Είναι το θρίλερ της Πάτρας, γιατί πέρα από το ότι όλοι συγκλονιζόμαστε για τον χαμό τριών μικρών παιδιών, είναι και ένα δικαστικό θρίλερ. Είναι μία υπόθεση που ερευνάται και δεν δίνει συγκεκριμένα ευρήματα. Έρχεται ένα δημόσιο νοσοκομείο, ένας δημόσιος φορέας και μας λέει ότι “τόσο καιρό δεν το ξέραμε, αλλά σκοντάψαμε πάνω σε ένα φιαλίδιο που περιλαμβάνει αίμα του παιδιού που χάθηκεˮ. Είναι προφανές ότι θα ζητήσουμε εξηγήσεις γιατί είναι τουλάχιστον περίεργο. Θα ζητηθεί οπωσδήποτε να γίνει εξέταση DNA, όχι γιατί υπάρχει φόβος από την εντολέα μου ότι μπορεί να βγάλει κάτι η εξέταση στο συγκεκριμένο δείγμα, αλλά γιατί αν αποδειχθεί ότι δεν ανήκει στην 9χρονη, θα ζητηθούν ποινικές ευθύνες. Αν όντως είναι δείγμα του παιδιού, δεν υπάρχει αντίρρηση να γίνει η εξέτασή του. Πώς γίνεται για τρεις μήνες να μην έχει γίνει αντιληπτό το φιαλίδιο». 

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου στον ΣΚΑΪ | Καλημέρα | 21/05/2022

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ