Ελλαδα

Το Μουσείο της Ακρόπολης καλωσορίζει την άνοιξη με ξεναγήσεις και διευρυμένο ωράριο

Περιήγηση στην αρχαιολογική ανασκαφή του Μουσείου της Ακρόπολης

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 827
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μουσείο Ακρόπολης
© Νίκος Δανιηλίδης

Μουσείο Ακρόπολης: Η ξενάγηση στην αρχαιολογική ανασκαφή του Μουσείου της Ακρόπολης, οι ανασκαφές του οικοπέδου Μακρυγιάννη, το διευρυμένο ωράριο.

Φαντάζεστε ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο και στην καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερα από 4.500 χρόνια; Μην το φαντάζεστε μόνο αλλά κάντε το, περιηγούμενοι στην αρχαιολογική ανασκαφή του Μουσείου της Ακρόπολης, ανάμεσα στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς, σε σπίτια και αυλές! 

Αυτή η αρχαία γειτονιά της Αθήνας ενσωματώνεται μοναδικά στην αρχιτεκτονική του Μουσείου Ακρόπολης ως ένα ακόμα έκθεμα, που συνδιαλέγεται με τα αριστουργήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που παρουσιάζονται στους ορόφους του Μουσείου. Χτισμένη στην ομαλή συνέχεια της νότιας πλαγιάς του βράχου, φιλοξενεί τη ζωή και τις δραστηριότητες του ανθρώπου από την 4η χιλιετία π.Χ. έως τον 12ο αι. μ.Χ. Δρόμοι, σπίτια, λουτρά, εργαστήρια και τάφοι συνθέτουν μια περίπλοκη εικόνα αρχαιολογικών καταλοίπων, με καλύτερα διατηρημένα αυτά της ύστερης αρχαιότητας. 

Σήμερα είναι ορατό μόνο ένα μέρος όσων έφεραν στο φως οι ανασκαφές του οικοπέδου Μακρυγιάννη, όπως ονομάζεται ο περίκλειστος χώρος γύρω από το Μουσείο. Σε αυτή την αρχαιολογική ανασκαφή, αυτό το μοναδικό έκθεμα που απλώνεται στη βάση του Μουσείουθα έχετε τη ευκαιρία να περιηγηθείτε με οδηγούς τους αρχαιολόγους του Μουσείου, κάθε Σάββατο και Δευτέρα, στις 11.00 στα αγγλικά και στις 13.00 στα ελληνικά, με διάρκεια 45 λεπτών (εγγραφές γίνονται τις ημέρες των παρουσιάσεων στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου).  

Θα περπατήσετε στους δρόμους της αρχαίας γειτονιάς και θα θαυμάσετε από κοντά τα σπίτια με τις αυλές και τα πηγάδια, θα μπείτε στην καρδιά των εντυπωσιακών επαύλεων με τα ιδιωτικά λουτρά, θα περιεργαστείτε τα εργαστήρια με τις δεξαμενές νερού. Εκτός από τα κτήρια, οι ανασκαφές του οικοπέδου Μακρυγιάννη έφεραν στο φως πλήθος αντικειμένων - γλυπτά, αγγεία, νομίσματα - που προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή των κατοίκων της περιοχής, στη μεγάλη ιστορική διαδρομή της.

Παράλληλα, το Μουσείο θα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο έως και τον Οκτώβριο: Δευτέρα 08.00-16.00, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή 08.00-20.00 και Παρασκευή 08.00-22.00. Επίσης, το εστιατόριο του Μουσείου, με την ατμοσφαιρική βεράντα με θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη, παραμένει κάθε Παρασκευή και Σάββατο ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα.

INFO: Μουσείο της Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 2109000900 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ