Ελλαδα

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022: Μέχρι πότε διαρκούν στα καταστήματα

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές στις αγορές τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέχρι τις 15 Μαΐου 2022 διαρκούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Μέχρι τις 15 Μαΐου 2022 διαρκούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις © EUROKINISSI

Σε ισχύ οι ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022 μέχρι τις 15 Μαΐου. Παραμένει η μάσκα στα εμπορικά καταστήματα. Δεν χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού στα μαγαζιά.

Συνεχίζονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Όπως έχει ανακοινωθεί, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως τις 15 Μαΐου 2022. Κλειστά θα είναι τα καταστήματα αυτήν την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

Οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, με τον εμπορικό κόσμο να εμφανίζεται διστακτικός και να επαναλαμβάνει ότι ο συγκεκριμένος θεσμός είναι πλέον «παρωχημένος» και πρέπει να σταματήσει.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη: «Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν».

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022 - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη, με τις κυρώσεις προς τον εμπορικό κόσμο να είναι αυστηρές. Επίσης, η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Οι καταστηματάρχες, που συμμετέχουν στις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις, σε περίπτωση ελέγχου θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται πλέον το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο μέσα σε εμπορικά καταστήματα, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο καταργήθηκε την 1η Μαΐου. Σε ισχύ παραμένουν, όμως, οι μάσκες, με τη χρήση τους να είναι υποχρεωτική για την παραμονή στα μαγαζιά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ