Ελλαδα

Στοπ στις «θεραπείες» μεταστροφής φύλου βάζει η τροπολογία του υπουργείου Υγείας

Τι δήλωσε ο υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pride παρέλαση
Pride παρέλαση © Unsplash

Τέλος στις «θεραπείες» μεταστροφής φύλου με τροπολογία του υπουργείου Υγείας - Τι δήλωσε ο υπουργός, Θάνος Πλεύρης.

Την απαγόρευση της μεθόδου μεταστροφής, κάθε απόπειρας, δηλαδή, που λογίζεται πως επιχειρεί να αλλάξει αναγκαστικά το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και την έκφραση φύλου ενός ΛΟΑΤΚΙ ατόμου θεσμοθέτησε το υπουργείο Υγείας με τροπολογία που κατέθεσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης τόνισε πως «το βασικό θέμα που ρυθμίζει έχει να κάνει με την απαγόρευση των "πρακτικών μεταστροφής". Ήταν ένα αίτημα που υπήρχε και το είχαμε επεξεργαστεί και αφορά κάποιες "ψευδεπίγραφες" θεραπείες που αναφέρουν ότι όταν ένα ανήλικο άτομο έχει επιλέξει έναν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, οι γονείς του μπορεί να προβούν υποτίθεται σε "θεραπείες" για «να επανέλθει στην κανονικότητα».

Με την συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε:

  • Απαγορεύεται η διενέργεια πρακτικών μεταστροφής σε ευάλωτα πρόσωπα και όποιος εφαρμόζει σε άλλους πρακτικές μεταστροφής πρέπει να έχει εξασφαλίσει προηγουμένως τη ρητή συναίνεσή τους
  • Απαγορεύεται για τους επαγγελματίες η με οποιονδήποτε τρόπο πρόσκληση, προβολή ή διαφήμιση πρακτικών μεταστροφής που διενεργούν τόσο οι ίδιοι όσο και άλλοι τρίτοι, επαγγελματίες ή μη.
  • Οι παραβάτες μπορούν να υποστούν πειθαρχικές και διοικητικές κυρώσεις, ενώ μπορεί να τιμωρηθούν με ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή. Η επανειλημμένη τέλεση της ανωτέρω πράξης συνιστά επιβαρυντική περίσταση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ