Ελλαδα

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: Την Τετάρτη η απολογία του 52χρονου - Τι λέει ο αδελφός θύματος

«Όλα έγιναν συνειδητά» υποστηρίζει ο δικηγόρος οικογένειας του ενός θύματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τροχαίο δυστύχημα στη Μονεμβασιά: 52χρονος παρέσυρε και σκότωσε ηλικιωμένους
Μονεμβασιά: O 52χρονος παρέσυρε και σκότωσε τους ηλικιωμένους © spartanews.gr

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο 52χρονος - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας του ενός θύματος.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το τροχαίο δυστύχημα στη Μονεμβασία, όπου 52χρονος οδηγός παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μηχανάκι. Ο δράστης αναμένεται να απολογηθεί την Τετάρτη (11/5). 

Ο 52χρονος κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία από πρόθεση και προανακριτικά υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τίποτα

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα

Το όχημα στη Μονεμβασιά είχε αναπτύξει ταχύτητα. Ο οδηγός, ηλικίας 52 ετών και με καταγωγή από τη Συκιά Μολάων, χτύπησε τη μηχανή με τους δύο αναβάτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αφού ο οδηγός του αυτοκινήτου χτύπησε το μηχανάκι και παρέσυρε τον έναν από τους δύο αναβάτες για 200 μέτρα περίπου, έκανε αναστροφή και κατευθύνθηκε με το όχημα προς τον δεύτερο αναβάτη, ο οποίος ήταν σοβαρά τραυματισμένος στην άσφαλτο και τον παρέσυρε επίσης για 150 μέτρα περίπου.

Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν παρασύρει εκ νέου τον δεύτερο αναβάτη, στη μέση του δρόμου υπήρχαν κάτοικοι που έδιναν τις πρώτες βοήθειες στον βαριά τραυματισμένο ηλικιωμένο.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε σήμερα (10/5) στο Mega ότι είναι φανερό ότι υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση. «Αυτό φαίνεται από το ότι επανήλθε για να αποτελειώσει τον ηλικιωμένο. Είναι διαυγές και σαφέστατο ότι τους εμβόλισε ηθελημένα. Ο δράστης δεν έχει μιλήσει καθόλου, είναι σχεδόν κατατονικός. Δεν απαντά σε ερωτήσεις των συναδέλφων. Καταδεικνύεται αυτή τη στιγμή ότι δεν τους γνώριζε καν, γιατί προέβη σε αυτή την αποτρόπαια πράξη».

Τροχαίο στη Μονεμβασιά: «Πρόκειται για στυγερό έγκλημα», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας θύματος

Ο Χρήστος Πλειώτας, δικηγόρος της οικογενείας του ενός εκ των δύο θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στη Μονεμβασιά κάνει λόγο για «στυγερό έγκλημα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κι ενώ ο δράστης βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Είμαι πεπεισμένος από άμεση και αξιοπιστότατη πληροφόρηση όσων πήγαν να καταθέσουν», δήλωσε ο δικηγόρος στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πλειώτας τόνισε ότι ο συνοδηγός της μηχανής, μετά την πρώτη σύγκρουση έφερε ένα μικρό κάταγμα στο πόδι και είχε πλήρως τις αισθήσεις του «Ο δράστης χτύπησε τα δυο άτομα, και δεν στάθμευσε στο σημείο. Αφού εκτόπισε τον οδηγό, διένυσε 300 μέτρα επέστρεψε και διαπέρασε τον εντολέα μου. Όλα αυτά έγιναν συνειδητά», δήλωσε. Μάλιστα τόνισε ότι σύμφωνα με μια μαρτυρία κατά την καταδίωξή του από το περιπολικό, ο δράστης απομακρύνθηκε για λίγο ώστε να τον χάσουν οι αστυνομικοί και μετά πέρασε πάλι από πάνω το θύμα.

Μονεμβασιά: «Στυγερό έγκλημα» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων στον ΣΚΑΪ

Τροχαίο στη Μονεμβασία: «Γύρισε και πάτησε τον αδελφό μου»

Ο αδερφός του Τάσου Σαρμπάνη, Παναγιώτης, υποστηρίζει ότι ο 52χρονος οδηγός του αυτοκινήτου πρώτα πάτησε και παρέσυρε τον φίλο του και μετά γύρισε και πάτησε τον αδερφό του ενώ αν κάποιοι από τους περαστικούς τον είχαν τραβήξει ίσως και να ζούσε.

«Και τα δύο παιδιά πήγαν τσάμπα, αλλά ο αδερφός μου ακόμα περισσότερο, γιατί τον Νικήτα τον πήρε σβάρνα και τον έσυρε για αρκετά μέτρα ενώ ο αδερφός μου είχε πέσει στον δρόμο χτυπημένος στο πόδι και το κεφάλι. Δεν τον τράβηξε κάποιος προς το πεζοδρόμιο και πέρασε πάλι αυτός και τον πάτησε. Αν τον είχαν τραβήξει στην άκρη ίσως και να ζούσε. Κρίμα», δήλωσε στο protothema.gr ο αδελφός του ενός θύματος. 

Μάλιστα, ο αδελφός του 77χρονου επισημαίνει ότι τα θύματα δεν γνώριζαν τον δράστη και δεν είχαν καμία σχέση μαζί του. «Ο Τάσος δεν τον ήξερε καθόλου τον Περικλή, ούτε και ο Νικήτας τον ήξερε, στο λέω σίγουρα. Μα καταρχήν ο ένας ήταν 50 ετών και οι άλλοι δύο ήταν 77 χρονών. Δεν γνωριζόντουσαν, μπορεί μέσα την πόλη να βλεπόντουσαν αλλά ούτε καφέ δεν είχαν πιεί, είχαν διαφορετικές παρέες και ηλικίες, δεν είχαν κάποια σχέση. Ο άνθρωπος έπαθε αμοκ και έκανε ότι έκανε, δυστυχώς πήρε στο λαιμό του δύο ανθρώπους», είπε στο protothema.gr και πρόσθεσε: 

«Ο Τάσος ήταν από τους πιο αξιαγάπητους ανθρώπους στην περιοχή μας. Η κηδεία του, που θα γίνει την Πέμπτη, θα έχει περισσότερο κόσμο και από του καλύτερου πρωθυπουργού της Ελλάδας. Ο Τάσος ξεκίνησε το τραγούδι το 1970 στο Αιγάλεω μαζί με τον Μαργαρίτη, τον έμαθε το Πανελλήνιο στην Πάνια και τους τρέλανε όλους, ήταν φωνάρα, αλλά λόγω του ότι είναι καλός ηθικά, έμεινε στάσιμος, δεν ήταν για τη νύχτα και τα καμώματα της αυτός ο άνθρωπος. Ο αδερφός μου έπρεπε να πάει στο Άγιο Όρος». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ