Ελλαδα

Μαγιορκίνης: Οκτώβριο – Νοέμβριο θα έχουμε αυξημένη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού

Τι είχε πει προ ημερών ο Σωτήρης Τσιόδρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαγιορκίνης στην ΕΡΤ: Οκτώβριο – Νοέμβριο θα έχουμε αυξημένη μεταδοτικότητα του κορονοϊού
Rapid test © ΕUROKINNISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Την τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού περιέγραψε ο επικουρος καθηγητής Υγιεινής – Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενος στις πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις έκανε λόγο για ανάγκη παρατήρησης της κατάστασης στην Νότιο Αφρική, δεδομένου ότι η τρέχουσα χειμερινή εκεί περίοδος είναι η αντίστοιχη φθινοπωρινή στη χώρα μας, και θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.

«Δεν μας ανησυχεί σε πρώτη φάση. Υπάρχει μια αυξημένη μεταδοτικότητα ωστόσο», είπε μεταξύ άλλων. «Οκτώβριο – Νοέμβριο θα έχουμε αυξημένη μεταδοτικότητα του κορονοϊού, όπως έχουμε δει να γίνεται για δύο σεζόν συνεχόμενα. Είναι σίγουρα η πιο “θερμή” περίοδος για τον ιο», σημείωσε ακόμη.

Τσιόδρας - Κορωνοϊός: Tι ανέφερε για την πορεία της πανδημίας

Ο καθηγητής εκτίμησε επίσης πως έπειτα από τη διετία της επιδημίας και τον καταιγισμό της γνώσης για τη λοίμωξη Covid-19 στην επιστημονική κοινότητα, πως είναι ορατό το μέλλον μας με τον έλεγχο και τη διαχείριση της επιδημίας.

«Η υβριδική ανοσία που έχει επιτευχθεί στη χώρα μας και την Ευρώπη, δηλαδή ο εμβολιασμός και η φυσική νόσηση, σε συνδυασμό με την καλοκαιρία της εποχής, θα μας βοηθήσουν στην έλεγχο και τη μείωση της επιδημίας μετά το φθινόπωρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιοδρας.

«Το μέλλον δεν μπορεί να προβλεφθεί. Θα κριθεί όμως από τα εμβόλια και τη δυνατότητα διαφυγής του ιού από αυτά. Η κατανομή των εμβολίων δεν έγινε με ομοιογενή τρόπο, γεγονός που επιτρέπει την ανάδυση νέων μεταλλάξεων. Προφανώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων» σημείωσε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ