Ελλαδα

Εξαρθρώθηκε συμμορία 27 ατόμων που λήστευε με μαχαίρι περαστικούς στην Ακρόπολη

Μεταξύ των οποίων και 18 ανήλικοι - Είχαν διαπράξει 13 ληστείες και 31 κλοπές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βαρυμπόμπη: Καπνός και στάχτη στον ουρανό της Αθήνας (εικόνες)
Βαρυμπόμπη: Καπνός και στάχτη στον ουρανό της Αθήνας (εικόνες) © Eurokinissi

Συμμορία 18 ανηλίκων πίσω από 13 ληστείες και 31 κλοπές σε Ακρόπολη, Καλλιθέα, Φάληρο και Νέα Σμύρνη.

Συμμορία 27 ατόμων μεταξύ των οποίων και 18 ανήλικοι εξαρθρώθηκε από την ΕΛΑΣ. Η συμμορία διέπραττε συστηματικά κλοπές και ληστείες, κυρίως στην περιοχή της Ακρόπολης αλλά και σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη και Παλαιό Φάληρο.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27 ατόμων, εκ των οποίων 18 είναι ανήλικοι. Σημειώνεται ότι 4 εκ των ανωτέρω κατηγορουμένων είναι ήδη έγκλειστοι Καταστημάτων Κράτησης. Για την αποδόμηση της συμμορίας, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί (05-05-2022), συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 13 μέλη της, από τα οποία οι 10 είναι ανήλικοι. Επιπρόσθετα συνελήφθη και έτερος ανήλικος για απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου.

Προκειμένου να εξαρθρωθεί η συμμορία, προηγήθηκε πολύμηνη ενδελεχής έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε η δράση της, τουλάχιστον από τα μέσα του έτους 2021 και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της. Όπως διαπιστώθηκε, η δράση της συμμορίας ήταν συνεχής, τα μέλη της κυρίως ανήλικοι (Έλληνες και αλλοδαποί), με εναλλαγή της σύνθεσής της κάθε φορά και διέπραξαν ληστείες κυρίως στην περιοχή της Ακρόπολης σε βάρος πεζών και κατά προτίμηση ανηλίκων και κλοπές από πολίτες, τουρίστες, αυτοκίνητα, καταστήματα και οικίες, κυρίως στα βραχάκια της Ακρόπολης αλλά και στις περιοχές της Καλλιθέας της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάπραξη των ληστειών, χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα και αφαιρούσαν με χρήση σωματικής βίας και απειλή μαχαιριού, σε όλες τις περιπτώσεις, αντικείμενα από τα θύματά τους.

Μάλιστα, μετά τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, προέβαιναν στην άμεση διάθεση των κλοπιμαίων σε κλεπταποδόχους. Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν: 13 περιπτώσεις ληστειών και 31 περιπτώσεις κλοπών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ