Ελλαδα

Beat: Οριστική δικαίωση για την εταιρεία έναντι του Θύμιου Λυμπερόπουλου

Το ποσό των 20.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταξί (Φωτογραφία αρχείου)
Ταξί (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKNISSI

BEAT: Δικαιώθηκε και σε δεύτερο βαθμό η εταιρεία. Πρόστιμο 20.000 στον Θύμιο Λυμπερόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το ποσό των 20.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), Θύμιος Λυμπερόπουλος, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Εφετείο Αθηνών, η οποία δικαίωσε οριστικά την εταιρεία.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με πηγές της BEAT, απεφάνθη ότι ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ τέλεσε σε βάρος της εταιρείας τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της εξύβρισης.

Ειδικότερα, το δικαστήριο θεώρησε συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΑΤΑ περί φοροδιαφυγής της ΒΕΑΤ, μέλος πλέον της FREE NOW, επισφραγίζοντας την προηγούμενη απόφαση του Πρωτοδικείου.

Η Δικαιοσύνη και στους δύο βαθμούς έκρινε ότι ο κ. Λυμπερόπουλος διέδιδε ψευδείς πληροφορίες κατά της BEAT - FREE NOW, απολύτως συνειδητά και με σκοπό να βλάψει την εταιρεία και να αποθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους οδηγούς να συνεργαστούν μαζί της.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο η ΒΕΑΤ, όσο και η FREE NOW Hellas που διαχειρίζεται πλέον την εφαρμογή στην ελληνική αγορά, έχουν ελληνικό ΑΦΜ, τιμολογούν από ελληνική νομική οντότητα και αποδίδουν ασφαλιστικές εισφορές στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 η Beat βγήκε «καθαρή» μετά από εξονυχιστικό έλεγχο που έγινε από μεγάλο κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο πραγματοποίησε φορολογικό έλεγχο.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Δρανδάκης, ανέφερε πως σε ασφαλιστικό έλεγχο που έγινε δεν προέκυψε ένδειξη φοροαποφυγής.

Δικαίωση για την Beat - Κέρδισε το δικαστήριο ο Νίκος Δρανδάκης

Τον Ιούνιο του 2020 με ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Δρανδάκης είχε γνωστοποιήσει την πρωτόδικη απόφαση που τον δικαίωνε και η οποία καλούσε τον Θύμιο Λυμπερόπουλο να καταβάλει το ποσό των 20.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση.

«Ο κόσμος που ζούμε άλλαξε πολύ» έγραφε ο Νίκος Δρανδάκης «και αυτό είναι υπέροχο». Μάλιστα, ανακαλεί στη μνήμη του την σχέση στήριξης του Λυμπερόπουλου και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών, που όμως εν τέλει τον είδαν να δικαιώνεται από τις συνεχείς συκοφαντίες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Δρανδάκη

«Πέρασε ενάμισης χρόνος από τη δικαστική εκδίκαση της αγωγής που έκανα εγώ και η Beat στον Θύμιο Λυμπερόπουλο για τις άθλιες συκοφαντίες που εκτόξευε επί μήνες σε όλους μας για φοροδιαφυγή και παρανομίες.

»Από τότε ο κόσμος που ζούμε άλλαξε πολύ. Σαν να πέρασε μια δεκαετία, και όλοι μας έχουμε αφήσει πίσω μακρυά τις συνθήκες εκείνης της εποχής, και αυτό είναι υπέροχο. Όμως, για λόγους ιστορικότητας και δικαιοσύνης, αξίζει να αναφέρουμε ότι η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε και είναι κόλαφος για τον Θύμιο Λυμπερόπουλο: κάνει δεκτούς όλους τους αγωγικούς μας ισχυρισμούς, τους οποίους υιοθετεί στο σύνολό τους και υποχρεώνει τον εναγόμενο να καταβάλει στην εταιρεία το ποσό των 20.000 Ευρώ (οι δικηγόροι μας λένε ότι είναι εξαιρετικά υψηλό για περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης).

»Κάναμε τότε την αγωγή γιατί πιστεύαμε ότι, παρά την σκανδαλώδη υποστήριξη του εναγόμενου από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Μεταφορών και κάποιους επιφανείς της κοινωνικής ζωής, ζούσαμε ακόμα σε κράτος δικαίου. Δικαιωθήκαμε, και χαιρόμαστε που έγινε ένα ακόμα βήμα ώστε οι συκοφάντες να το σκέφτονται διπλά πριν σπιλώνουν ανθρώπους και καριέρες.

»Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους συνεργάτες μου για την υποστήριξη στις δύσκολες εκείνες μέρες, καθώς και το δικηγορικό μας γραφείο Κυριακίδης - Γεωργόπουλος».

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ