Ελλαδα

Πρωτομαγιά 2022: Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων - Πόσα οχήματα έφυγαν από την Αθήνα

Αναλυτικά στοιχεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρωτομαγιά 2022: Πόσα οχήματα έφυγαν από την Αττική
Πρωτομαγιά 2022: Πόσα οχήματα έφυγαν από την Αττική © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Πρωτομαγιά 2022: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων - Χιλιάδες οχήματα έφυγαν από την πρωτεύουσα.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιείται η έξοδος των εκδρομέων για τη γιορτή της Πρωτομαγιάς 2022.

Αν και άρχισε να αυξάνει η κίνηση των οχημάτων μετά το μεσημέρι, δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα και μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής υπήρξε σταθερή ροή, τόσο την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα, πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα συνολικά 43.104 αυτοκίνητα (21.980 από την Αθηνών-Κορίνθου και 21.124 από την Αθηνών -Λαμίας).

Πρωτομαγιά 2022: Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα λιμάνια της χώρας, με αρκετούς πολίτες να επιλέγουν τη νησιωτική Ελλάδα, προκειμένου περάσουν το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για φέτος κατά τη διάρκεια της εξόδου του Πάσχα αλλά και της Πρωτομαγιάς είναι οι Κυκλάδες, η Κρήτη και η Ρόδος.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 16 απόπλοι πλοίων, 9 από το λιμάνι της Ραφήνας και 9 από το Λαύριο.

Κίνηση στα λιμάνια
Κίνηση στα λιμάνια © EUROKINISSI/ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ

Πρωτομαγιά 2022: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την 1η Μαΐου

Την Κυριακή, 1η Μαΐου, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα σε όλα τα λιμάνια της χώρας, λόγω 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΠΝΟ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ενημερώσει για τις αλλαγές στις αναχωρήσεις των πλοίων τη συγκεκριμένη ημέρα ενώ καλό είναι οι επιβάτες, για οποιαδήποτε πληροφορία, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

«Οι ναυτεργάτες αποτίουν και φέτος φόρο τιμής, σεβασμού και μνήμης στην εμβληματική ημέρα που άλλαξε στην κυριολεξία τον ρου της ιστορίας και είναι ταυτισμένη και συνυφασμένη με τους πολύμορφους αγώνες όλων των εργαζομένων στη χώρα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου οι εργαζόμενοι ενώνουν και πάλι τη φωνή τους διατρανώνοντας την αλληλεγγύη, την αποφασιστικότητα και την αμετάκλητη απόφασή τους να εξακολουθήσουν να παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους και τις οικογένειές τους», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ για την απεργία πλοίων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ