Ελλαδα

Δικηγόρος Σκαφτούρου: «Πρώτη φορά που κάποιος δολοφονείται μέσα στο σπίτι του»

«Νόμιζα ότι υπάρχει ένας κώδικας μεταξύ κάποιων ανθρώπων, ότι στέκονται μακρυά από τις οικογένειες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Σκαφτούρος
Γιάννης Σκαφτούρος

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Τι λέει ο δικηγόρος του για τον τρόπο που έδρασαν οι εκτελεστές του - Τι εκτιμούν οι αρχές για τη διαφυγή τους

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των εκτελεστών του Γιάννη Σκαφτούρου και ο δικηγόρος του 55χρονου που δολοφονήθηκε στο εξοχικό του στη Βοιωτία μπροστά στους συγγενείς του τη Δευτέρα του Πάσχα, δηλώνει ότι «είναι η πρώτη φορά που κάποιος δολοφονείται μέσα στο σπίτι του».

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος του Γιάννη Σκαφτούρου, Γιάννης Μαρκουλάκος, «ανάμεσα σε όλες τις δολοφονίες που έχουν γίνει, είναι η πρώτη φορά που κάποιος δολοφονείται μέσα στο σπίτι του, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Νόμιζα ότι υπάρχει ένας κώδικας μεταξύ κάποιων ανθρώπων, ότι στέκονται μακρυά από τις οικογένειες. Αυτή τη σκέψη νομίζω ότι είχε και ο ίδιος την ημέρα εκείνη, οπότε και δεν προφυλάχθηκε. Όταν κάποιος συνοδεύεται και επιμελείται την ασφάλειά του, ασφαλώς κάτι φοβόταν».

«Δεν εκμυστηρεύεται ο καθένας στον δικηγόρο του τις όποιες φοβίες έχει ή τι συναλλαγές είχε κάνει. Εγώ άκουγα ότι μου έλεγε, τα φίλτραρα και έβγαζα τα δικά μου συμπεράσματα», είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του Γιάννη Σκαφτούρου και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω να σας πω ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από την επίθεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει σχέση που μπορεί να πηγαίνει το μυαλό μας. Σημασία έχει να υπάρχουν στοιχεία που να το δικαιολογούν». 

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: Τα ευρήματα των αρχών 

Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι έχει στα χέρια της κάποια ευρήματα για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου. Οι αρχές έχουν εντοπίσει σημεία από τη διαδρομή των εκτελεστών του, ενώ αναμένεται να ζητηθεί άρση τηλεφωνικού απορρήτου. 

Δολοφονία Σκαφτούρου: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ | 28/4/22 | ΕΡΤ

Δολοφονία Γιάννη Σκαφτούρου: «Η κόρη του μπήκε μπροστά για να τον προστατεύσει»

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δράστες της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στο εξοχικό του σπίτι στη Βοιωτία τη Δευτέρα του Πάσχα, με τους αστυνομικούς να αναζητούν στο παρελθόν του θύματος τους ηθικούς αυτουργούς του συμβολαίου θανάτου που εκτιμάται ότι είχε υπογραφεί για «να βγει από τη μέση» ο 55χρονος. 

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ  στη «Greek Mafia» και στα συμβόλαια θανάτου ως «μια ακραία λύση επαγγελματικού τύπου για να μπορεί κάποιος να καθαρίσει έναν άλλον», φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση Σκαφτούρου με τη δολοφονία του οποίου, όπως είπε, «θα μπορούσαμε να έχουμε εκατόμβη νεκρών».

«Δέκα πέντε σφαίρες βρήκαν τον Σκαφτούρο. Και η κόρη του εξ όσων γνωρίζω μπήκε μπροστά στις βολές για να τον προστατεύσει και τραυματίστηκε» είπε ο κ. Μπαλάσκας για τη δολοφονία του 55χρονου και πρόσθεσε: «Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δις ισόβια και 26 χρόνια, κάτι που αν μη τι άλλο μαρτυρά μια πλούσια δράση. Και ήταν έξω. Υπάρχουν αυτά τα δικονομικά τερτίπια που χρησιμοποιούν οι καλοπληρωμένοι δικηγόροι αυτών των ανθρώπων». 

Το οργανωμένο έγκλημα συνεχίζει ακάθεκτο | 27/04/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ