Ελλαδα

Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμόταν από C-130 στα 5.000 πόδια (βίντεο)

Οι δραματικές εικόνες - Τι συνέβη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρέμεται έξω από C-130 στην Κύπρο
Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρέμεται έξω από C-130 στην Κύπρο © YouTube

Έλληνας αλεξιπτωτιστής βρέθηκε να κρέμεται από C-130 στα 5.000 πόδια σε στρατιωτική άσκηση στην Κύπρο. Οι απίστευτες εικόνες πάνω από τη Λάρνακα.

Άσκηση με αλεξίπτωτο στην Κύπρο λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε Έλληνα αλεξιπτωτιστή. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο αλεξιπτωτιστής βρέθηκε να κρέμεται από στρατιωτικό αεροσκάφος C-130, το οποίο πετούσε στα 5.000 πόδια.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης πάνω από το αεροδρόμιο στη Λάρνακα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star.

Λαχτάρησε Έλληνας αλεξιπτωτιστής στην Κύπρο - Κρεμόταν από αεροσκάφος C-130 - Το χρονικό

Κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης αλεξιπτωτιστές στην Κύπρο ετοιμάζονταν για πτώση από C-130. Ένας από αυτούς βρέθηκε να κρέμεται από το στρατιωτικό αεροπλάνο. Παρέμεινε κρεμασμένος για 4 λεπτά περίπου.

Η στρατιωτική άσκηση ξεκίνησε όταν το αεροσκάφος έφτασε σε ύψος 5.000 ποδιών (1.500 μέτρα). Η πτώση πραγματοποιήθηκε με στατικό ιμάντα. Ωστόσο, ο ιμάντας δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με αποτέλεσμα ο αλεξιπτωτιστής να κρέμεται σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος.

Παρ' ολίγον τραγωδία στην Κύπρο με Έλληνα αλεξιπτωτιστή που βρέθηκε να κρέμεται από C-130
Παρ' ολίγον τραγωδία στην Κύπρο με Έλληνα αλεξιπτωτιστή που βρέθηκε να κρέμεται από C-130 © YouTube

Ο αλεξιπτωτιστής προσπάθησε να απελευθερώσει το αλεξίπτωτό του. Τον κρατούσε όμως ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο, ο οποίος περιέχει το αλεξίπτωτο.

Κρεμασμένος για 4 λεπτά στα 5.000 πόδια έξω από C-130 ήταν ο Έλληνας αλεξιπτωτιστής στην Κύπρο
Κρεμασμένος για 4 λεπτά στα 5.000 πόδια έξω από C-130 ήταν ο Έλληνας αλεξιπτωτιστής στην Κύπρο © YouTube

Λειτουργώντας με ψυχραιμία και ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας που υπάρχει για τέτοιες περιπτώσεις, τόσο ο ίδιος ο Έλληνας αλεξιπτωτιστής όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα στο C-130, απέτρεψαν τα χειρότερα.

Το βίντεο με τον Έλληνα αλεξιπτωτιστή στην Κύπρο να κρέμεται στον αέρα έξω από το C-130

Κάμερα κατέγραψε τις δραματικές εικόνες πάνω από το αεροδρόμιο στη Λάρνακα, όπου πετούσε το C-130. Η εικόνα με τον Έλληνα αλεξιπτωτιστή στην Κύπρο να κρέμεται από το C-130 κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμάστηκε με αλεξίπτωτο στο C-130 σε άσκηση

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ