1821 Digital Gallery

Η πρόσκληση για κατάταξη στον Στρατό Ξηράς με τη 2022Γ/ΕΣΣΟ

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση για κατάταξη με τη 2022 Γ/ΕΣΣΟ
Ανακοινώθηκε η πρόσκληση για κατάταξη με τη 2022 Γ/ΕΣΣΟ © Pixabay
Τι πρέπει να γνωρίζετε
 • A-
 • A+
0
Αναλυτικός οδηγός για την πρόσκληση για κατάταξη στον Στρατό Ξηράς με τη 2022Γ/ΕΣΣΟ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι στρατεύσιμοι.

Στη Διαύγεια σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 αναρτήθηκε η εγκύκλιος για την κατάταξη στον Στρατό Ξηράς με τις κατηγορείς στρατευσίμων που ανήκουν στην 2022 Γ/ΕΣΣΟ. Ειδικότερα, καλούνται να καταταγούν στον Στρατό Ξηράς με την 2022 Γ΄/ΕΣΣΟ, από 16 έως 19 Μαΐου 2022 (ενώ από 9 έως 12 Μαΐου 2022 θα παρουσιαστούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας):

 1. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2024 (έτος γέννησης 2003) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αττικής (μόνο των δήμων αρμοδιότητας της ΣΥ Πειραιά και ΣΥ Αττικής καθώς και της ΣΥ Αθήνας με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης (με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Ιωαννίνων, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κοζάνης, Κορινθίας, Λάρισας, Λέσβου, Λευκάδας, Μεσσηνίας, Ξάνθης (μόνο του Δήμου Ξάνθης), Ρεθύμνης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας και Χανίων.
 2. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1999 έως και 2023 (έτη γέννησης 1978 έως και 2002), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 02 Ιανουαρίου 2022 έως 28 Φεβρουαρίου 2022.
 3. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 01 Μαρτίου 2022 έως 30 Απριλίου 2022.

Στρατός Ξηράς 2022 Γ/ΕΣΣΟ - Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι στρατεύσιμοι για την κατάταξη

Στην πρόσκληση για κατάταξη με τη 2022 Γ/ΕΣΣΟ οι καλούμενοι στρατεύσιμοι πρέπει να έχουν μαζί τους:

 • Το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας,
 • το Σημείωμα Κατάταξης,
 • το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους,
 • αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ),
 • τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), καθώς και
 • ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε δημόσιο ή νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο Υγείας ή στρατιωτικό νοσοκομείο ή αντίστοιχης ειδικότητας, ιδιώτη ιατρού της χώρας.
 • Τα αποτελέσματα μοριακού ελέγχου ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορωνοϊού COVID-19, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν από την ημερομηνία κατάταξης.

ΕΣΣΟ Γ/2022: Πού κάνουν δωρεάν μοριακό τεστ οι στρατεύσιμοι

Ο έλεγχος ανίχνευσης με μοριακό τεστ (PCR) διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι στρατεύσιμοι είναι να επιδείξουν το σημείωμα κατάταξης και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο ταυτοποιητικό στοιχείο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Στρατεύσιμοι με χρόνια νοσήματα για κατάταξη με τη 2022 Γ/ΕΣΣΟ - Πού κάνουν τις ιατρικές εξετάσεις

Σχετικα
Θετικότητα - Κορωνοϊός: 53,53% στη Μύκονο - Οι περιοχές με πάνω από 20%
Θετικότητα - Κορωνοϊός: 53,53% στη Μύκονο - Οι περιοχές με πάνω από 20%

Οι υπόχρεοι προς κατάταξη που πάσχουν από χρόνια νοσήματα και παρακολουθούνται για τουλάχιστον έξι 6 μήνες, έχουν τη δυνατότητα:

 • Να εξετάζονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία του Στρατού Ξηράς, με ραντεβού στα αντίστοιχα με την πάθησή τους εξωτερικά ιατρεία, για τη λήψη ιατρικής γνωμάτευσης, πριν την κατάταξή τους. Κατά την προσέλευσή τους στα εξωτερικά ιατρεία των Στρατιωτικών Νοσοκομείων να επιδεικνύουν το σημείωμα κατάταξής τους και να προσκομίζουν τον πλήρη ιατρικό φάκελο της πάθησής τους. Εν συνεχεία θα τους επιδίδεται ιατρική γνωμάτευση από το στρατιωτικό ιατρό του Στρατιωτικού Νοσοκομείου, την οποία θα προσκομίζουν στο Σημείο Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), προκειμένου να εξεταστούν από τις υγειονομικές επιτροπές και τα ειδικά στρατολογικά συμβούλια.
 • Εφόσον δεν επιθυμούν ή δεν δύνανται να εξεταστούν σε στρατιωτικά νοσοκομεία, να προσκομίζουν ιατρική γνωμάτευση της πάθησής τους από τους θεράποντες ιατρούς κρατικών και μόνο νοσοκομείων. Η γνωμάτευση αυτή πρέπει να αναφέρει ρητά ότι ο θεράπων ιατρός παρακολουθεί συστηματικά τον εν λόγω ασθενή για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών και τηρεί πλήρη ιατρικό φάκελο της πάθησής του. Στην περίπτωση αυτή οι υπόχρεοι προς κατάταξη να προσκομίζουν την ως άνω γνωμάτευση στην ιατρική υπηρεσία του Σημείου Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ).

Περισσότερες πληροφορίες για τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη, παρέχονται από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες ή στον διαδικτυακό τόπο «Stratologia», μέσω του οποίου, οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να εκτυπώσουν το Σημείωμα Κατάταξης, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Athens Voice Newsletter
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5