Ελλαδα

Τέλενδος: Ο μικρός Σάββας είναι ο μοναδικός μαθητής του νησιού

Ο Σάββας είναι το μοναδικό παιδί του νησιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο μικρός Σάββας με τη μητέρα του και τον δάσκαλό του, Παναγιώτη Καλαϊτζίδη
Ο μικρός Σάββας με τη μητέρα του και τον δάσκαλό του © ertnews.gr

Τέλενδος: Ένας και μοναδικός μαθητής στο σχολείο του νησιού - Ο μικρός Σάββας είναι ένας από τους 20 μόνιμους κατοίκους.

Στην Τέλενδο κάθε πρωί, ο μικρός Σάββας, ένα αγόρι της Α' Δημοτικού ετοιμάζεται για το σχολείο του. Είναι ο μοναδικός μαθητής του νησιού και σήμερα, τελευταία ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα 2022 μίλησε μαζί με τον δάσκαλό του στην ΕΡΤ. 

Ο μικρός μαθητής αγαπά τα μαθηματικά. Ξέρει να μετρά μέχρι το 100 και περιμένει το λάπτοπ που του έκανε δώρο το γραφείο του πρωθυπουργού για να γράψει τις εργασίες του και να παίξει. «Είχαμε κάποια ανάγκες, όπως ένα laptop για το παιδί, έναν πίνακα με μαρκαδόρο και γενικά θέλαμε μια ανανέωση στο πλαίσιο μιας καλύτερης διδασκαλίας. Έτσι, μάθαμε με χαρά ότι δεχθήκαμε κάποια υπέροχα δώρα από το γραφεί του Πρωθυπουργού και ευχαριστούμε πολύ», είπε ο δάσκαλος του μικρού Σάββα, Παναγιώτης Καλαΐτζίδης.

«Έχω τις ανησυχίες μου για τον Σάββα μου επειδή είναι μόνος του. Φέτος όμως πήγαμε πολύ καλά. Θα δω και τον επόμενο χρόνο και αν η ψυχούλα του επιθυμεί άλλα παιδιά», δήλωσε η μητέρα του Σάββα.

Ο Σάββας είναι το μοναδικό παιδί της Τελένδου. Τα υπόλοιπα παιδιά πηγαίνουν μαζί με τους γονείς τους για σεζόν. Τότε ο μικρός Σάββας βρίσκει την παρέα του. Μόνιμοι κάτοικοι στο νησί είναι μόλις 20. 

Η μητέρα του μικρού Σάββα είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στο νησί. Ο δάσκαλός του, Παναγιώτης Καλαϊτζίδης είναι από τη Δράμα. Πέρυσι θήτευσε ως αναπληρωτής στην Αθήνα, ενώ φέτος ζει μία ξεχωριστή εμπειρία στην Τέλενδο. 

Ο μοναδικός μαθητής της Τελένδου είναι φοβερός και μιλά στις «Συνδέσεις»! | 15/04/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ