Ελλαδα

Euroferry Olympia: Ολοκληρώθηκε η απάντληση καυσίμων

Συνολικά απαντλήθηκαν 865 κυβικά πετρελαιοειδών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euroferry Olympia: Εικόνα από την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι του Αστακού
Euroferry Olympia © ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΝΙΚΗ ΜΠΕΡΕΡΗ

Euroferry Olympia: Ολοκληρώθηκε η απάντληση καυσίμων από το πλοίο - Το πλοίο συνεχίζει να ελέγχεται από τους πραγματογνώμονες

Η απάντληση των καυσίμων από το Euroferry Olympia ολοκληρώθηκε. Το πλοίο, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου 2022, βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνολικά απαντλήθηκαν 865 κυβικά πετρελαιοειδών, τα οποία παραδόθηκαν σε εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων πλοίων. Το πλοίο συνεχίζει να ελέγχεται από τους πραγματογνώμονες που έχει ορίσει η εισαγγελία. Οι νεκροί από τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί στο πλοίο ανήλθαν στους 11, ενώ 281 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, διασώθηκαν. Το πλοίο για λόγους ασφαλείας είχε οδηγηθεί στο λιμάνι του Αστακού όπου μετά από πολλές ημέρες η φωτιά κατασβέστηκε. Σημειώνεται ότι η απομάκρυνση των 25 ΙΧ οχημάτων και 153 φορτηγών από τα τέσσερα γκαράζ του πλοίου έχει ολοκληρωθεί και αυτή.

Euroferry Olympia: Οι μαρτυρίες επιβατών για τη φωτιά στο πλοίο

«Οι φλόγες ήταν απίστευτα ψηλές, ήμασταν λίγα μίλια μακριά από το πλοίο όταν συνέβη. Η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη και γρήγορη που μέσα σε πέντε λεπτά έγινε αδύνατη η διαχείριση για τους επιβαίνοντες», είχε πει στη μαρτυρία του επιβάτης του Euroferry Olympia. 

«Ακούσαμε ότι η φωτιά ξεκίνησε στο αμπάρι, αλλά δεν είναι βέβαιο», είπε άλλος επιβάτης και πρόσθεσε: «Χρειάστηκαν μόλις 15 λεπτά για να φτάσει η φωτιά στο κατάστρωμα». 

Έλληνες οδηγοί που επέβαιναν στο πλοίο είπαν στις κάμερες την ημέρα της τραγωδίας.  «Ξυπνήσαμε από τις σειρήνες του πλοίου. Κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγινε. Οι περισσότεροι ήμασταν στις καμπίνες. Το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας. Άρχισαν να το "πνίγουν" οι καπνοί. Γίναμε δύο ομάδες και μας οδήγησαν στις βάρκες. Έχουν μείνει πίσω άλλα δύο άτομα που επικοινωνούν με τις Αρχές». 

Μαρτυρία απεγκλωβισμένων από φλεγόμενο πλοίο 2

Μαρτυρία απεγκλωβισμένων από φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ