Health & Fitness

Ο 11χρονος Χρήστος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Θα συμβάλετε στην προσπάθεια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να στηρίξει τον μικρό Χρήστο; Μπορείτε μέχρι τις 30 Απριλίου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 11χρονος Χρήστος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και χρειάζεται τη βοήθειά μας - «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Ο 11χρονος Χρήστος πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και χρειάζεται τη βοήθειά μας - «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Crowdfunding: Ιατρικός εξοπλισμός για τον 11χρονο Χρήστο. Έκκληση για βοήθεια από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Ο σύνδεσμος που μπορείτε να βοηθήσετε.

Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να είναι άρρωστο και σίγουρα κανένα δεν θα έπρεπε να έχει χρόνια και μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας. Όμως ο μόλις 11 χρονών Χρήστος παλεύει καθημερινά, το ίδιο και οι γονείς του, σε ένα παιδικό δωμάτιο που έχει μετατραπεί σε δωμάτιο νοσοκομείου. 

Η τραγική ιστορία του Χρήστου ξεκίνησε μια συνηθισμένη καλοκαιρινή ημέρα, όπως αυτές που ζούμε όλοι μας. Ήταν το περασμένο καλοκαίρι όταν ο μικρός επισκέφθηκε με την οικογένειά του μια όμορφη παραλία για να απολαύσει μερικές ώρες χαράς και παιχνιδιού στη θάλασσα. Καθώς έπαιζε με την αδελφή του στην ακροθαλασσιά, ο καιρός αγρίεψε και η θάλασσα φούσκωσε. Στην προσπάθειά του να βγει από το νερό, ένα μεγαλύτερο κύμα τον έριξε κάτω και παρέμεινε χωρίς οξυγόνο για αρκετή ώρα, παρά τις προσπάθειες των γονιών του, αλλά και πλήθος κόσμου που βρίσκονταν εκεί.

Η έλλειψη οξυγόνου οδήγησε σε εγκεφαλική παράλυση και έτσι ο Χρήστος σήμερα είναι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι με μηχανική υποστήριξη. Αυτό το κρεββάτι έγινε το δικό του κρεβάτι, στο δικό του παιδικό δωμάτιο χάρη στη Δράση «Παιδιατρική Κατ’ Οίκον Νοσηλεία» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που μετέτρεψε το σπίτι της οικογένειας σε μια μικρή αίθουσα νοσοκομείου, ώστε ο Χρήστος να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα.

Γιατρός του Οργανισμού, νοσηλευτής και εργοθεραπευτής επισκέπτονται σε εβδομαδιαία βάση την οικογένεια, φροντίζουν για την κάλυψη κάθε ανάγκης του Χρήστου και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βελτιωθεί στο μέτρο του δυνατού η καθημερινότητά του. Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες του Οργανισμού αναλαμβάνουν κάθε διακομιδή, ενώ το κόστος των επεμβάσεων που θα ακολουθήσουν βρίσκονται, επίσης, στο φάσμα των αναγκών που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσπαθεί να εξασφαλίσει.

Οι άνθρωποι της κοινωνικής υπηρεσίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειάς του, τόσο για την ψυχολογική τους ανάταση, όσο και για την κάλυψη βασικών αναγκών στο κομμάτι της επιβίωσης μιας και μετά από το ατύχημα του Χρήστου η μητέρα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία της, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του παιδιού της.

Σήμερα ο Χρήστος έχει άμεση ανάγκη από εξειδικευμένα ιατρικά μηχανήματα και αναλώσιμα, τα οποία για το επόμενο διάστημα ανέρχονται στο ποσό των 34.000€.

Μόνο με την υποστήριξή σας οι άνθρωποι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μπορούν πραγματικά να βρίσκονται δίπλα στον Χρήστο και την οικογένειά του, στον αγώνα που δίνουν καθημερινά απέναντι στο μη αναστρέψιμο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν.

Μέχρι τις 30 Απριλίου μπορείτε και εσείς να συμβάλετε στην προσπάθεια του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» να στηρίξει τον μικρό Χρήστο, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.hamogelo.gr/gr/el/crowdfunding/iatrikos-eksoplismos-gia-ton-christo/

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ