Ελλαδα

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Ποια τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Παραμένει στον «Ευαγγελισμό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης
Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Στο νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή - Η κατάσταση της υγείας του - Τι είναι η πνευμονική εμβολή.

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη μονάδα εμφραγμάτων του Ευαγγελισμού ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με πνευμονική εμβολή την Τετάρτη (6/4).

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κατάσταση της υγείας του Βασίλη Κοντοζαμάνη δεν φαίνεται να διατρέχει κάποιο μεγάλο κίνδυνο. Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης υποβάλλεται σε συνεχείς εξετάσεις, με τους γιατρούς να εξετάζουν αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει να είναι απόρροια του long covid, καθώς ο Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε νοσήσει με κορωνοϊό. 

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αισθάνθηκε αδιαθεσία εχθές Τετάρτη (6/4) και μετέβη μόνος του στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε η πνευμονική εμβολή. Με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό επικοινώνησε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Τι είναι η πνευμονική εμβολή 

Σε ένα υγιές άτομο, το αίμα λαμβάνει οξυγόνο από τους πνεύμονες και το μεταφέρει σε ολόκληρο το σώμα. Η πνευμονική εμβολή προκύπτει όταν ένα αιμοφόρο αγγείο των πνευμόνων φράσσεται από έναν θρόμβο αίματος, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η σωστή κυκλοφορία του αίματος στους πνεύμονες. Εκτός του ότι μειώνει τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, η πνευμονική εμβολή μπορεί να επηρεάσει τη μεταφορά του αίματος σε ολόκληρο το υπόλοιπο σώμα και να ασκήσει μεγάλη πίεση στην καρδιά. Η πνευμονική εμβολή συχνά συνδέεται με την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση (DVT), που έγκειται στον σχηματισμό ενός θρόμβου αίματος στο πόδι (αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο ή οίδημα στο πόδι σας, καθώς και μια αίσθηση θερμότητας κατά το άγγιγμα). Εάν κάποιο τμήμα αυτού του θρόμβου αίματος διασπαστεί και κολλήσει σε ένα αιμοφόρο αγγείο στους πνεύμονες, μπορεί να προκληθεί πνευμονική εμβολή.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Πνεύμονα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναρρώσετε εντελώς μετά από μια πνευμονική εμβολή, εάν αυτή διαπιστωθεί εγκαίρως. Ωστόσο, η πνευμονική εμβολή αποτελεί σοβαρό επείγον ιατρικό περιστατικό και ο κίνδυνος διαφέρει για κάθε άνθρωπο. Η πνευμονική εμβολή επηρεάζει τους πνεύμονες, την καρδιά και το αίμα, συνεπώς η αντιμετώπισή της απαιτεί τη συμμετοχή γιατρών που ειδικεύονται στα εν λόγω διαφορετικά όργανα και συστήματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ