Ελλαδα

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στηρίζουν τα παιδιά από την Ουκρανία

Δημιούργησαν ένα ολόκληρο Τμήμα στο Νηπιαγωγείο για παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα εκπαιδευτήρια Δούκα υποδέχτηκαν 19 παιδιά από την Ουκρανία στο Νηπιαγωγείο
Τα εκπαιδευτήρια Δούκα υποδέχτηκαν 19 παιδιά από την Ουκρανία στο Νηπιαγωγείο

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στέκονται έμπρακτα δίπλα στα παιδιά από την Ουκρανία. Η πρωτοβουλία «eDucation without Borders» και το Τμήμα που άνοιξε στο Νηπιαγωγείο.

Ta Εκπαιδευτήρια Δούκα άνοιξαν ένα ολόκληρο Τμήμα στο Νηπιαγωγείο για να υποδεχτούν δωρεάν παιδιά από την Ουκρανία, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τη χώρα τους λόγω της ρωσικής εισβολής.

Τα 19 παιδιά, ηλικίας 4 και 5 ετών, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 και θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει τίτλο «eDucation without Borders». Είχε προηγηθεί η επικοινωνία ανάμεσα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα και την ουκρανική πρεσβεία. Ακολούθησε η συνεργασία με την οργάνωση United Diaspora of Ukraine (Ένωση Ουκρανικών Οργανώσεων στην Αθήνα).

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα συνδράμουν στην ευκολότερη ένταξη παιδιών από την Ουκρανία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ευκολότερη ένταξη των παιδιών από την Ουκρανία στην ελληνική κοινωνική και σχολική ζωή, βοηθώντας παράλληλα άμεσα και ουσιαστικά τους γονείς τους να οργανώσουν καλύτερα τη διαμονή τους στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή όλη η σχολική κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα αγκάλιασε την πρωτοβουλία, με πρώτους και καλύτερους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα. Το ίδιο συνέβη και με τον Σύλλογο Γονέων.

doukas-oukrania.jpg

Τι μαθήματα κάνουν τα παιδιά από την Ουκρανία στα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Καθημερινά τα παιδιά από την Ουκρανία παρακολουθούν ένα 6ωρο πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλα τα γνωστικά αντικείμενα του Νηπιαγωγείου αλλά και Δημιουργικό Παιχνίδι, Μουσική, Αγγλικά, Ελληνικά, Φυσική Αγωγή και Μουσικοκινητική. Τα παιδιά μετακινούνται από και προς τα σπίτια τους με σχολικό λεωφορείο και σιτίζονται στο σχολείο.

«Πρόκειται για μια σημαντική ανθρωπιστική ενέργεια που συνάδει με τις αρχές και αξίες του σχολείου και επισφραγίζει ότι όλα όσα διδάσκονται οι μαθητές του, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας και τα Δικαιώματα των Παιδιών, γίνονται πράξη.

douka-oukrania.jpg

» Επιπλέον, αναδεικνύεται ο ρόλος που πρέπει να έχει ένα σχολείο ως κύτταρο της κοινωνίας που με το φωτεινό του παράδειγμα στέκεται δίπλα στο πρόβλημα, γίνεται ενεργά μέρος της λύσης και περνάει μηνύματα και στάση ζωής στους μαθητές και τις οικογένειές τους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ