Ελλαδα

5 άπορα παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σπίτι. Πώς μπορείς να βοηθήσεις

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» πραγματοποιεί διαδικτυακή fundraising καμπάνια έως τις 31 Απριλίου 2022

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδικό παιχνίδι ακουμπισμένο σε παγκάκι
© Unsplash/ Jan Kopriva

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ: Η fundraising καμπάνια από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» για οικογένειες που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού», σε μία προσπάθεια συλλογής χρημάτων με σκοπό την προφύλαξη των οικογενειών που στηρίζει από την έξωση και την κατάληξή τους στον δρόμο, πραγματοποιεί διαδικτυακή Fundraising καμπάνια «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ», έως τις 31 Απριλίου, στην πλατφόρμα Supportmazi της Ένωσης Μαζί για το Παιδί. Ο αριθμός των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη είναι μεγάλος.

Ο στόχος

Πρώτος στόχος της καμπάνιας είναι 5 παιδιά από τρεις οικογένειες που χρήζουν επείγουσας βοήθειας. Οι οικογένειες αυτές βρίσκονται ήδη υπό έξωση και κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, λόγω αδυναμίας πληρωμής του ενοικίου τους. Σκοπός είναι να συγκεντρωθεί το πόσο των 5.000€ για να τους εξασφαλίσουν στέγη καλύπτοντας για κάθε οικογένεια 2 ενοίκια ως εγγύηση και 6 μηνών ενοίκια (έξι μήνες είναι το απαραίτητο διάστημα διαμονής κάθε οικογένειας σε ένα σπίτι ώστε να δικαιούται να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Κρατικό Επίδομα Στέγασης»).

Τι πρέπει να κάνω;

Με ένα μόνο κλικ, μπορείτε να γίνετε κι εσείς «Φίλοι του Παιδιού» συμβάλλοντας ουσιαστικά. Επιλέξτε το ποσό της δωρεάς σας και μοιραστείτε την κίνηση σας με τους φίλους σας στο Facebook για να διαδοθεί περισσότερο το μήνυμα.

  • Με 5€ συμμετέχω στον βαθμό που μπορώ
  • Με 10€ επεκτείνω τη διαμονή ενός παιδιού στο σπίτι του για ακόμα 1 ημέρα
  • Με 30€ επεκτείνω τη διαμονή ενός παιδιού στο σπίτι του για ακόμα 3 ημέρες
  • Με 50€ επεκτείνω τη διαμονή ενός παιδιού στο σπίτι του για ακόμα 5 ημέρες

«Οι Φίλοι του Παιδιού»

«Οι Φίλοι του Παιδιού» ιδρύθηκαν το 1987, με σκοπό να προσφέρουν σε παιδιά απόρων οικογενειών τα απαραίτητα εφόδια για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε αυτά τα 35 χρόνια, έχει προσφέρει πολύτιμη βοήθεια και ανακούφιση σε περισσότερα από 14.750 παιδιά σε 6.500 οικογένειες. Τα προγράμματα του Φιλανθρωπικού Σωματείου υλοποιούνται από άριστα εξειδικευμένο προσωπικό με εμπειρία, όραμα και μεγάλη ευαισθησία στα παιδιά και τις ανάγκες τους. Τα προγράμματά του περιλαμβάνουν: Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, Επισιτιστική βοήθεια, Ψυχολογική και Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων, Υποστήριξη Οικογενειακής Εστία, Εκπαιδευτική και Πολιτισμική υποστήριξη παιδιών και γονέων, πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών.

Επιπλέον, το 2007, «Οι Φίλοι του Παιδιού» απέκτησαν Παιδικό Σταθμό και, το 2021, στον ίδιο χώρο, Νηπιαγωγείο προκειμένου να βοηθήσουν τους γονείς αυτών των παιδιών να βρουν δουλειά και να βελτιώσουν τη ζωή τους. Κύριος σκοπός είναι η παροχή των παιδιών με τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή σωματική και ψυχολογική τους ανάπτυξη. Ας βοηθήσουμε το Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» να συνεχίσει να προσφέρει ανακούφιση και φροντίδα σε παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Περισσότερα στο www.filoitoupediou.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ