Ελλαδα

Μεγάλη φωτιά στο Πήλιο: Μαίνεται με ανησυχητικές διαστάσεις

Ενίσχυσε τις δυνάμεις της η Πυροσβεστική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ | ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Μεγάλη φωτιά μαίνεται από αργά σήμερα το απόγευμα στην περιοχή του Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο-Μάχη της πυροσβεστικής με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στην περιοχή Αφειλιάνες, στον Πλατανιά του δήμου Νοτίου Πηλίου και σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν σε όλη τη Μαγνησία, πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Το μέτωπο κινείται σε πυκνή δασική έκταση προς τη μονή του Αγίου Σπυρίδωνος και προς το Μικρό, περιοχές πάνω από την κωμόπολη του Πλατανιά, χωρίς ωστόσο ως τώρα να κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή, από την πρώτη στιγμή μετέβησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Αρχικά επιχειρούσαν 45 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 17 οχήματα, ενώ μέχρι την δύση του ηλίου στη «μάχη» της κατάσβεσης συμμετείχαν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair.

Ωστόσο, με την κατάσταση να μην δείχνει ότι μπορεί να τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν. Έτσι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Υπηρεσίας, αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 66 πυροσβέστες, προστέθηκε άλλη μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος (σύνοδο δύο) και 25 οχήματα.

Πληροφορίες από τον δήμο Νοτίου Πηλίου, αναφέρουν ότι η φωτιά φέρεται να προκλήθηκε από κλαδιά που έκαιγε αγρότης στην περιοχή και επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ