Ελλαδα

Πέτρος Φιλιππίδης: Στις 14 Απριλίου θα συνεχιστεί η δίκη

«Οι κατηγορίες σε βάρος του καταρρέουν», λέει ο συνήγορός του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέτρος Φιλιππίδης
Πέτρος Φιλιππίδης © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Πέτρος Φιλιππίδης: Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου. Κατέθεσε η πρώτη καταγγέλλουσα.

Με την πρώτη καταγγέλλουσα στο βήμα του μάρτυρα και κλειστές τις πόρτες του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου, οπότε και η γυναίκα που άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων θα δεχθεί ερωτήσεις από την πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Πέτρος Φιλιππίδης
Πέτρος Φιλιππίδης © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη: «Οι κατηγορίες καταρρέουν»

Σε δηλώσεις τους, μετά την ολοκλήρωση της δικασίμου, οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος βρισκόταν στο εδώλιο σήμερα, επανέλαβαν τη θέση τους ότι δεν θα έπρεπε να αποδεχθεί το δικαστήριο το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος «είναι δυστύχημα που δεν παρευρίσκονται δημοσιογράφοι στο ακροατήριο για να καταγραφεί η σημερινή διαδικασία. Οι κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη καταρρέουν».

Από την πλευρά της η Κική Πακιρτζίδου, η οποία επίσης εκπροσωπεί τον ηθοποιό, δήλωσε: «Θα ήθελα ως δικηγόρος και ως νομικός οι πόρτες να μην είναι κλειστές για να ακούσετε όσα ακούσαμε και εμείς. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Η απόφαση του δικαστηρίου για διαδικασία χωρίς δημοσιότητα αφορά τις δύο από τις τρεις ηθοποιούς που καταγγέλλουν τον συνάδελφο τους για σεξουαλική βία οι οποίες υπέβαλαν σχετικό αίτημα. Η τρίτη από τα φερόμενα θύματα δήλωσε πως αν και γνωρίζει πως θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη η κατάθεση της δημόσια, εντούτοις επιθυμεί να καταθέσει παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε, νωρίς το πρωί, στα δικαστήρια συνοδεία αστυνομικής δύναμης, μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δικάζεται σε διπλανή αίθουσα επίσης για βιασμούς.

Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης
Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης
Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ