Ελλαδα

Χάλκη: Άνοιξε πρώτη φορά φαρμακείο χάρη στον Παναγιώτη Πατέλη

Χωρίς καταγωγή ή γνωστούς από τη Χάλκη, ο 26χρονος έγινε ο πρώτος φαρμακοποιός του νησιού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χάλκη: Ο 26χρονος φαρμακοποιός, Παναγιώτης Πατέλης, ποζάρει μπροστά από το φαρμακείο
Φαρμακείο στη Χάλκη: Ο 26χρονος Παναγιώτης Πατέλης © EΡΤ

Χάλκη: Άνοιξε για πρώτη φορά φαρμακείο - Πώς πήρε την απόφαση ο 26χρονος Παναγιώτης Πατέλης - Το «ευχαριστώ» Μητσοτάκη και δημάρχου

Ο 26χρονος Παναγιώτης Πατέλης, φαρμακοποιός στο επάγγελμα, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να ανοίξει το πρώτο φαρμακείο στη Χάλκη, κάνοντας πράξη ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του νησιού.

Η πρώτη του επαφή με το νησί ήταν τον Αύγουστο του 2021, όταν βρέθηκε για να υπηρετήσει στον στρατό. Τότε εντόπισε μία διαθέσιμη άδεια φαρμακείου στο ακριτικό νησί. Όπως είπε στην ΕΡΤ, έψαξε στο διαδίκτυο και είδε την «πράσινη πορεία της Χάλκης». Σκέφτηκε πως το νησί αυτό έχει μέλλον και στην ερώτηση αν ήταν δύσκολη η απόφαση του, απάντησε «όχι».

Η Χάλκη, με τους 400 μόνιμους κατοίκων θα μπορούν για πρώτη φορά στα χρονικά να προμηθεύονται τα φάρμακα τους αλλά και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Άνοιξε το πρώτο φαρμακείο στη Χάλκη | 21/3/22 | ΕΡΤ

Το πρωί του Σαββάτου, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον 26χρονο τον οποίο ευχαρίστησε που άφησε την πρωτεύουσα και να εγκατασταθεί στο ακριτικό νησί.

Δήμαρχος Χάλκης: Γεννάται μια όαση ελπίδας και ασφάλειας για τους κατοίκους

Ο Δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστώντας τον νεαρό φαρμακοποιό για την απόφασή του να εργαστεί και να ζήσει στη Χάλκη. «Χάρη στον Παναγιώτη γεννάται μια όαση ελπίδας και ασφάλειας για τους κατοίκους μας» σημείωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «έναν νέο άνθρωπο ο οποίος διαπίστωσε από πολύ μακριά ότι στο νησί της Χάλκης Δωδεκανήσου γίνεται κάτι αισιόδοξο και ελπιδοφόρο και ταύτισε τις δικές του προσωπικές και επαγγελματικές φιλοδοξίες με το όμορφο νησί μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν τη δύναμη να κρατούν τους κατοίκους στον τόπο τους και να παρέχουν ανεκτίμητες εθνικές υπηρεσίες που προηγουμένως φάνταζαν πολυτέλεια. Η ύπαρξη Φαρμακείου σε ένα ακριτικό νησί, όπως η Χάλκη, μεταβάλλει προς το θετικότερο τις αντιλήψεις και τις παροχές για τη φροντίδα, τη στοργή, την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαιότητα απέναντι στην καθημερινή μάχη επιβίωσης των μόνιμων κατοίκων του και την ποιοτικότερη διαβίωση των εύθραυστων ηλικιωμένων και των άμεσων λύσεων στις ανάγκες των σωμάτων τους».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ