1821 Digital Gallery

Οδυσσέας Κυριακόπουλος: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ

Οδυσσέας Κυριακόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ
Οδυσσέας Κυριακόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Έδωσε μάχη με τον καρκίνο
  • A-
  • A+
0
Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, πέθανε από καρκίνο. Ποιος ήταν. Η ζωή και η καριέρα του.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Η είδηση ότι πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ προκάλεσε θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος διαπίστωσε ότι έχει καρκίνο το περασμένο καλοκαίρι. Νοσηλεύτηκε σε κλινική για την επάρατη νόσο στην Ελβετία.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία. Πριν από 10 ημέρες, όταν οι γιατροί τού ανακοίνωσαν ότι η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη, επέστρεψε στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά του. Τις τελευταίες ημέρες της ζωής του τις πέρασε με τα τρία παιδιά του και τη σύζυγό του.

Ποιος ήταν ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος γεννήθηκε το 1952 στη Νέα Υόρκη και σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversitaet Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne στην Αγγλία.

Σχετικα
Τα πόδια του Πούτιν λυγίζουν σε τελετή - Πασχίζει να κρατηθεί όρθιος (βίντεο)
Τα πόδια του Πούτιν λυγίζουν σε τελετή - Πασχίζει να κρατηθεί όρθιος (βίντεο)

Πήρε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Fontainebleau της Γαλλίας.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E αλλά και του ΔΣ της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH.

Την περίοδο 2000-2006 διετέλεσε πρόεδρος του ΣΕΒ (Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών). Επιπλέον, είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (2006-2009), μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και πρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011 – 2014).

Σχετικα
Κωνσταντίνος Τζούμας: Το τελευταίο «δήθεν» ήταν το σημαντικότερο
Κωνσταντίνος Τζούμας: Το τελευταίο «δήθεν» ήταν το σημαντικότερο

Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος το 2005, όταν ήταν πρόεδρος του ΣΕΒ
Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος το 2005, όταν ήταν πρόεδρος του ΣΕΒ © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

O Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία της οικογενειακής εταιρείας S&B, την οποία πώλησε στον γαλλικό κολοσσό Imerys το 2014.

Κυριάκος Μητσοτάκης για Οδυσσέα Κυριακόπουλο - Το συλλυπητήριο μήνυμα

Στη συλλυπητήρια δήλωσή του για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τα ακόλουθα:

«Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ύστερα από μια σύντομη, αλλά πράγματι γενναία μάχη για τη ζωή του. Η απώλειά του αποδίδει, πιστεύω, στην έκφραση "δυσαναπλήρωτο κενό" το πλήρες νόημά της.

» Γιατί ο Οδυσσέας είχε πολλά ακόμη να δώσει στην οικονομία και την κοινωνία του τόπου, καθώς συνδύαζε την επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία με το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους. Τη βιομηχανική παράδοση με την εξωστρεφή καινοτομία. Τον κοσμοπολιτισμό με τον αθόρυβο πατριωτισμό. Και την προσφορά στην τέχνη με την ανώνυμη βοήθεια προς τον αδύναμο συνάνθρωπο. Ήταν ένας άξιος Έλληνας και ένας ολοκληρωμένος πολίτης.

» Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος ανέλαβε τα ηνία μιας οικογενειακής επιχείρησης για να την κρατήσει ακμαία σε καιρούς που η ελληνική μεταποίηση δοκιμαζόταν και για να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα. Υπήρξε, ταυτόχρονα, ένας υποδειγματικός Πρόεδρος του ΣΕΒ, μια φωνή λογικής και σύνεσης. Αλλά και ένας καλλιεργημένος, ανήσυχος και ευαίσθητος χαρακτήρας που χάραξε τη νέα εποχή της Λυρικής Σκηνής ως επικεφαλής του Διοικητικού της Συμβουλίου.

» Αποχαιρετώ έναν ξεχωριστό άνθρωπο και έναν αγαπημένο φίλο για πολλά χρόνια, κρατώντας για πάντα την πρωτοπόρα σκέψη του και το πλατύ χαμόγελό του. Στη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του απευθύνω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Η ανακοίνωση από την Εθνική Λυρική Σκηνή για τον Οδυσσέα Κυριακόπουλο

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου εξέδωσε και η Εθνική Λυρική Σκηνή. Αναλυτικά:

«Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, πρώην προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣ.

» Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2006 έως και το 2009, ενώ υπήρξε διαχρονικά αρωγός και υποστηρικτής του έργου της.

» Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversität Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ στην Αγγλία, ενώ έλαβε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Φονταινεμπλώ της Γαλλίας. Διετέλεσε πρόεδρος της IMERYS Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Ανώνυμη Εταιρία, μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E., καθώς επίσης μέλος του Δ.Σ. της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH.

» Επιπλέον είχε διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ – Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (2000-2006), αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011-2014).

» H πρόεδρος Βένια Παπαθανασοπούλου, Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, με ειλικρινή σεβασμό στο έργο και στη μνήμη του εκλιπόντος, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Athens Voice Newsletter
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5