Ελλαδα

Νορβηγός φωτογράφος συνελήφθη για κατασκοπεία στη Μυτιλήνη

Επισκεπτόταν το νησί εδώ και χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νορβηγος
Νορβηγός που συνελήφθη © stonisi.gr

Nορβηγός φωτογράφος συνελήφθη για κατασκοπεία στη Μυτιλήνη και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Με την κατηγορία της κατασκοπείας σε βαθμό κακουργήματος θα απολογηθεί την Δευτέρα στον ανακριτή Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης ένας 76χρονος Νορβηγός, ο οποίος συνελήφθη να παρακολουθεί κινήσεις πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούσαν στο νησί και τα κατέγραφε με φωτογραφική μηχανή.

Σήμερα ο Νορβηγός μεταφέρθηκε από το Λιμενικό Σώμα όπου κρατείται, στην Εισαγγελία από την οποία ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Δευτέρα. Έως τότε συνεχίζει να κρατείται.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο 76χρονος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και σκηνοθέτης και συνέλεγε υλικό για ένα βιβλίο του με θέμα τα «τοπία της Λέσβου».

Αποκαλύφθηκε ότι επισκέπτεται συχνά τη Λέσβο ως συνεργάτης οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, ενώ συνεργάζεται και με το παράρτημα του νορβηγικού Πανεπιστημίου του ‘Αγκντερ στην κεντρική Λέσβο, για λογαριασμό του οποίου έχει συντάξει τρία πολυτελή λευκώματα για τη μαγειρική και τη φύση του νησιού.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον Νορβηγό

Τη σύλληψη ενός 76χρονου αλλοδαπού την περασμένη Τετάρτη (16-03-2022), κατηγορούμενου για κατασκοπεία, ανακοίνωσε σήμερα το Λιμενικό Σώμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο 76χρονος εντοπίστηκε στον δεξιό λιμενοβραχίονα του λιμανιού στη Μυτιλήνη να παρακολουθεί κινήσεις πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος και του Πολεμικού Ναυτικού. Κατά τον έλεγχο που του διενεργήθηκε σε φωτογραφική μηχανή που κατείχε, βρέθηκε φωτογραφικό υλικό των σκαφών κατά την είσοδο και έξοδο τους προς εκτέλεση περιπολίας.

Από τη Λιμενική Αρχή κατασχέθηκαν η φωτογραφική μηχανή και η κάρτα μνήμης καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο ξενοδοχείου στην πόλη της Μυτιλήνης όπου διαμένει βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο usb memory stick, πέντε ψηφιακές κάρτες αποθήκευσης, μία φωτογραφική μηχανή, ένας φωτογραφικός φακός, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός υπολογιστής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ