Ελλαδα

Δωρεά της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στην Πολιτική Προστασία

«Ό,τι κάηκε, ό,τι καταστράφηκε ήταν δικό μας και εμείς θα το ξαναφτιάξουμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Δωρεά 10 υδροφόρων οχημάτων σε Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική
Επιτροπή «Ελλάδα 2021»: Δωρεά 10 υδροφόρων οχημάτων σε Πολιτική Προστασία και Πυροσβεστική

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προσφέρει δέκα νέα πυροσβεστικά οχήματα στην Πολιτική Προστασία.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προσφέρει δέκα νέα πυροσβεστικά οχήματα για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, υπενθύμισε ότι «τότε δεσμευτήκαμε πως όλα τα έσοδα που θα μαζέψει η Επιτροπή μέσω του νομισματικού της προγράμματος, από τις 23 Αυγούστου έως και τη λήξη του στις 20 Δεκεμβρίου 2021, θα διατεθούν για την θωράκιση της χώρας απέναντι σε παρόμοιες καταστροφές».

ellada1.jpg

«Συνεπείς προς τη δέσμευσή μας, την υλοποιούμε σήμερα, παραδίδοντας στα χέρια σας  τη σύμβαση για την προμήθεια 10 πυροσβεστικών οχημάτων τα οποία θα προστεθούν στο οπλοστάσιο της Πυροσβεστικής» τόνισε η κυρία Αγγελοπούλου και ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τα 603 φυσικά πρόσωπα και εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Επιτροπής

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» αναφέρθηκε στη φιλοσοφία των δράσεων του επετειακού έτους: «Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» είχαμε πει ότι στόχος μας είναι οι δράσεις που θα διοργανωθούν με την ευκαιρία των 200 χρονών μετά την επανάσταση του 1821, να αφήνουν μία σημαντική παρακαταθήκη. Η παρακαταθήκη δεν αναφέρεται μόνο σε κτίρια, κατασκευές, υπολογιστές και έπιπλα, αλλά και σε αλλαγή στάσεων και νοοτροπιών. Σε αυτή τη λογική λοιπόν επιδιώξαμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί μία άλλη σχέση όλων μας με το δημόσιο χώρο, και η καμπάνια που είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή δωρεά είχε και αυτό το νόημα: να αναδείξουμε την ανάγκη να νοιαστούμε συλλογικά για τον δημόσιο χώρο: το κοινό μας σπίτι, το οποίο το διαχειριζόμαστε μεν εμείς, αλλά έχουμε την ευθύνη να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».

Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη
Η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προσφέρει δέκα νέα πυροσβεστικά οχήματα
Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» προσφέρει δέκα νέα πυροσβεστικά οχήματα

Από την πλευρά του ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τη δωρεά των δέκα υδροφόρων οχημάτων, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των συνεργειών.

«Οι προκλήσεις με τις οποίες μας φέρνει αντιμέτωπους η κλιματική αλλαγή απαιτούν να ενώσουμε δυνάμεις και να δράσουμε από κοινού. Γιατί η διαχείριση κινδύνου από φυσικές καταστροφές δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από έναν φορέα- όπως πολλές φορές έχω αναφέρει» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και φορείς που ξεχωρίζουν με τη δράση τους, όπως η Επιτροπή "Ελλάδα 2021". Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Συνεργασία σε κάθε επίπεδο: στην πρόληψη, την προετοιμασία/ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα».

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

ellada4.jpg

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα αξιοποιήσουμε τη δωρεά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε στον δικό του σύντομο χαιρετισμό ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου, καθώς και το σύνολο της φυσικής ηγεσίας του ΠΣ. Παρόντες ήταν επίσης, ο κ. Μάρτων Σίμιτσεκ, Εκτελεστικός Γενικός Συντονιστής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Επιτροπής, κκ Κωστής Κοντογιάννης, Γεώργιος Μυλωνάκης, Θοδωρής Παπαπετρόπουλος, Γιάννης Σμυρλής και Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ