Ελλαδα

Self test-Σχολεία: Από σήμερα διάθεση για μαθητές-εκπαιδευτικούς

Μαθητές και εκπαιδευτικοί δικαιούνται πέντε δωρεάν self test

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια
Επιστροφή των μαθητών στα Λύκεια © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Self test - Σχολεία: Μέχρι πότε θα μπορούν να τα προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η διάθεση πέντε δωρεάν self test για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 14 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Τα πέντε self test θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα μπορούν να προμηθευτούν πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 18 Μαρτίου έως και 1 Απριλίου 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Self test - Σχολεία: Ποιοι υποχρεούνται σε αυτοδιαγνωστικά τεστ

Το Υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει ότι ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

  • Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
  • Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Κρούσματα σε παιδιά: Το 30% των νέων μολύνσεων σε 4-18 ετών

Τα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά που επιβεβαιώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ την περασμένη Τετάρτη (9/3).

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τις 28 Φεβρουαρίου 2022 έως τις 06 Μαρτίου 2022, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 30.899, αποτελώντας το 30% (-3% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων (Iso Week 09).

Διάγραμμα του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα σε παιδιά ανά εβδομάδα | 09.03.2022
Διάγραμμα του ΕΟΔΥ με τα κρούσματα σε παιδιά ανά εβδομάδα | 09.03.2022 © eody.gov.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ