Ελλαδα

Αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία Μακρή - Στο δικαστήριο η Καρύδα

Λίγες ημέρες πριν εκτελέστηκε βασικός μάρτυρας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο δολοφόνος του επιχειρηματία, Γιάννη Μακρή, κατά την προσαγωγή του στον ανακριτή
Ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή © EUROKINISSI

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Αναβλήθηκε η δίκη - Το αίτημα της υπεράσπισης και η εκτέλεση του βασικού μάρτυρα.

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, καθώς η υπεράσπιση κατέθεσε αίτημα αναβολής, καθώς ο δικηγόρος των καταδικασμένων σε πρώτο βαθμό αδελφών δικάζει σε άλλο δικαστήριο.

Με τη σύμφωνη γνώμη του δικηγόρου της οικογένειας Μακρή, Γιάννη Μαρακάκη, η δίκη αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου 2022. Στη δικαστική αίθουσα παρέστη η χήρα του Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα. 

Δολοφονία Μακρή: Εκτελέστηκε βασικός μάρτυρας στη Βουλγαρία

Βασικό μάρτυρα στη δολοφονία του Γιάννη Μακρή εκτέλεσε 42χρονος στη Βουλγαρία λίγες ημέρες πριν τη δίκη σε δεύτερο βαθμό των δύο κατηγορούμενων για το έγκλημα με θύμα τον Έλληνα επιχειρηματία το 2018.  

Ο 33χρονος Τουργκάι Σαλί δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στη Βουλγαρία και πριν πεθάνει κατάφερε να δώσει στις αρχές περιγραφή για τον άνδρα που τον πυροβόλησε. Οι βουλγαρικές αρχές συνέλαβαν στο ξενοδοχείο, όπου έμενε, τον 42χρονο Βίκτορ Ομάρ, ο οποίος είχε φτάσει στη χώρα στις 10 Φεβρουαρίου και δύο ημέρες αργότερα υλοποίησε το σχέδιο εκτέλεσης του 33χρονου. 

Ο 42χρονος παρακολουθούσε το θύμα φορώντας διαφορετικά ρούχα, τα οποία και βρέθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Το DNA του ταυτοποιήθηκε με το DNA στη σκηνή του εγκλήματος.

Δολοφονία Μακρή: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας για την εκτέλεση μάρτυρα

Ο δικηγόρος της οικογένειας Μακρή, Γιάννης Μαρακάκης, σε δηλώσεις του μετά την εκτέλεση του βασικού μάρτυρα ανέφερε: «Είχε αναγνωρίσει, στο πλαίσιο της προδικασίας, με την κατάθεσή του τον δράστη στο πρόσωπο του ήδη καταδικασμένου με ισόβια Βούλγαρου. Οπότε ήταν ένας από τους ανθρώπους, ο οποίος είχε βοηθήσει στο να επιβεβαιωθεί το υλικό, που είχαν οι αρχές, ώστε να φθάσουν στους δράστες. Ο δολοφονηθείς μάρτυρας, δεν είχε κληθεί τώρα, είχε ήδη εισφέρει με την κατάθεσή του στη δίκη, όμως ήταν ο άνθρωπος που ήταν στο βασικό περιβάλλον των δραστών και είχε αναγνωρίσει το άτομο που δολοφόνησε τον Γιάννη Μακρή. Είναι σε κοντινό σημείο η δολοφονία του μάρτυρα και το γεγονός ότι ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε προσπαθούν να φιλτράρουν τις επικοινωνίες του εκτελεστή, για να δουν κατά πόσο συνδέονται τα δύο γεγονότα». 

Ο 42χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του βασικού μάρτυρα δεν είναι γνωστός στις αρχές. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ