Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Προφυλακιστέος ο «Ντίνος» (βίντεο)

Αρνήθηκε τις κατηγορίες - Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο «Ντίνος» οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού
Ο «Ντίνος» οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού © EUROKINISSI/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Ο «Ντίνος» απολογήθηκε για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Ο 12ος κατηγορούμενος στην υπόθεση κρίθηκε προφυλακιστέος. Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του.

Για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού απολογήθηκε ο 12ος κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη. Μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια, ο 22χρονος «Ντίνος» κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στην κατάθεσή του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε τυχαία στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, έξω από σύνδεσμο φιλάθλων της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Και πρόσθεσε ότι του ζητήθηκε και δέχτηκε να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, τρία άτομα που δεν γνώριζε στην περιοχή Χαριλάου.

«Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο, δεν βγήκα. Γνωρίζω μόνο τον 25χρονο, οι άλλοι δύο μπήκαν στο αυτοκίνητο χωρίς να τους γνωρίζω. Δεν ήξερα αν είχαν όπλα στα χέρια τους» φέρεται να ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο «Ντίνος», ο 12χρονος κατηγορούμενος στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του Άλκη Καμπανού.

Προφυλακιστέος και ο 12ος κατηγορούμενος

Δολοφονία Άλκη Καμπανού - Τι ισχυρίστηκε ο «Ντίνος» στην απολογία του

Ο 22χρονος, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου (το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού) αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του αδικοχαμένου φιλάθλου του Άρη και των δύο φίλων του. «Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο, δεν βγήκα» φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του.

Αποδέχθηκε, ωστόσο, ότι στο αυτοκίνητό του επέβαιναν τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, από τους οποίους, όπως είπε, γνώριζε μόνο τον έναν, και συγκεκριμένα τον 25χρονο που ομολόγησε ότι κρατούσε το μαχαίρι τύπου καράμπιτ. Για τους άλλους δύο, και μεταξύ αυτών τον 21χρονο, φερόμενο ως το πρόσωπο με το δρεπάνι, είπε ότι δεν τους γνώριζε και ότι βρέθηκαν συγκυριακά στο όχημα. 

Σε ερώτηση για τον οπλισμό που μετέφεραν οι συγκατηγορούμενοί του, ο «Ντίνος» φέρεται να απάντησε ότι δεν αντιλήφθηκε εάν κρατούσαν κάτι στα χέρια τους, ούτε γνώριζε για την επικείμενη επίθεση. 

Ο 22χρονος, που παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές 14 μέρες μετά το έγκλημα, αρνήθηκε, τέλος, ότι είναι οργανωμένος οπαδός, ισχυριζόμενος πως ουδέποτε κατά το παρελθόν συμμετείχε σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας. Οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση, όπως συνέβη με τους έντεκα συγκατηγορούμενούς του, που απολογήθηκαν ο ένας μετά τον άλλο τα προηγούμενα 24ωρα, για την υπόθεση με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Η απολογία του 12ου κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Άλκη | 17/02/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ