Ελλαδα

Μυτιλήνη: Σε αργία έξι ιερείς που αρνούνται να εμβολιαστούν

Με απόφαση του Μητροπολίτη Ιακώβου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ιερέας
Ιερέας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μυτιλήνη: Η απόφαση της Μητρόπολης για έξι ανεμβολίαστους ιερείς - Τέθηκαν σε αργία - Πότε θα επιστρέψουν στις εκκλησίες.

Έξι ιερείς της μητρόπολης Μυτιλήνης τέθηκαν αργία μετ' αποδοχών με απόφαση του μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ιακώβου, λόγω της άρνησής τους να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και να εμβολιαστούν για την αποφυγή της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Οι έξι ιερείς απαγορεύεται να λειτουργούν στους ναούς τους, ενώ τους επιβλήθηκαν με την ίδια απόφαση και εκκλησιαστικές ποινές όπως η «άρση οφικίων». Όσο για το πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις θέσεις τους; Αυτό θα γίνει αμέσως μετά τον εμβολιασμό τους. 

Η μητρόπολη Μυτιλήνης οργάνωσε το περασμένο Σαββάτο (12/2) συνάντηση με τη συμμετοχή ομάδας ανεμβολίαστων ιερέων και ειδικών γιατρών που είχαν κληθεί από το μητροπολίτη. Στόχος να αντιμετωπισθούν αντιρρήσεις και φόβοι ιερέων σχετικά με τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ιερείς της μητρόπολης Μυτιλήνης οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα είναι περίπου 30. Κάποιοι από αυτούς τους ιερείς επικαλούνται λόγους υγείας και άλλοι θρησκευτικούς και συνειδησιακούς λόγους.

 

Ιερά Σύνοδος σε πιστούς: Μην ακούτε τους αρνητές ιερείς

Τον Ιανουάριο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έστειλε νέο μήνυμα στους πιστούς, καλώντας τους να μην παρασύρονται από αρνητές ιερείς.

«Διάφοροι κληρικοί καθυβρίζουν δημοσίως την Ιερά Σύνοδο και τους Ιεράρχες εξαιτίας της στερεάς στάσεως υπέρ της χρήσεως μάσκας, του εμβολιασμού και της τηρήσεως των υγειονομικών μέτρων εν γένει» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Και καλεί τον λαό να μην ακούει τους αρνητές ιερείς και να μην παρασύρεται από τις ύβρεις τους. Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος εκφράζει το συλλογικό της όργανο, δηλαδή η Ιερά Σύνοδος των μητροπολιτών της, το οποίο αποφασίζει συνοδικά (σ.σ. δημοκρατικά) με βάση την αρχή της πλειοψηφίας. Δεν εκφράζει την επίσημη θέση της Εκκλησίας η ατομική άποψη οποιουδήποτε κληρικού, που θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και οδηγεί σε παραχάραξη του Ευαγγελικού μηνύματος, δημιουργία φατριών και διάσπαση της εκκλησιαστικής ενότητος.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Εξ αφορμής ενός ακόμη συκοφαντικού δημοσιεύματος κατά της Εκκλησίας, το οποίο δήθεν αποκαλύπτει μαρτυρία ιερωμένου ετέρας εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας εν Ελλάδι ότι κατά την πρώτη καραντίνα του Μαρτίου 2020 οι Ιερές Μητροπόλεις αποδέχθηκαν επί δίμηνο το "κλείσιμο" των Ιερών Ναών λόγω οικονομικής εξαρτήσεως από το Κράτος, δηλώνει ότι καμία συκοφαντία δεν θα μεταβάλει την συμπαράστασή της στην εθνική προσπάθεια κατά της πανδημίας και προτίθεται να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς υπεράσπιση του κύρους Αυτής και των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ