Ελλαδα

Παρενόχληση μαθητριών: Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες

Στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολεία
© EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας διέταξε παρέμβαση για τις καταγγελίες μαθητριών περί σεξουαλικής παρενόχλησης από καθηγητές.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες 13 μαθητριών του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου Θεσσαλονίκης για σεξουαλική παρενόχληση που φέρονται να δέχθηκαν από δύο καθηγητές τους.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί, εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Την έρευνα αναμένεται να αναλάβει η αστυνομία.

Τι κατήγγειλαν οι μαθήτριες

Σε σοβαρές καταγγελίες πως δέχονται σεξουαλική παρενόχληση από δύο καθηγητές του 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης προχώρησαν 13 μαθήτριες του σχολείου.

Ήδη από την Τετάρτη οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη του χώρου, ώστε να αναδειχθεί η υπόθεση, με τα φαινόμενα να λαμβάνουν χώρα εδώ και χρόνια.

Μάλιστα οι μαθητές ανήρτησαν στην πόρτα του σχολείου πανό με τα σχόλια και τις ακατάλληλες εκφράσεις, που σύμφωνα με τις καταγγελίες, είπαν οι καθηγητές.

«Παρενοχλούσαν σεξουαλικά μαθήτριες είτε με χυδαίες φράσεις, είτε με επαφές όπως τις έβαζε να καθίσουν κοντά στο μόριό του, να τη χαϊδεύει στην κοιλιά, να παίζει με το σκουλαρίκι στον αφαλό μιας μαθήτριας» αναφέρει μαθητής.

Για τις καταγγελίες έχει ενημερωθεί προφορικά ο λυκειάρχης, αλλά και ο διευθυντής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία. Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, δήλωσε ότι επίσημη καταγγελία δεν υπάρχει, ωστόσο η υπόθεση θα διερευνηθεί και θα αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ