Ελλαδα

Βγαίνει από την εντατική ο 11χρονος με το σύνδρομο MIS-C

Τι λέει ο πατέρας του για την πνευμονική εμβολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βγαίνει από την εντατική ο 11χρονος με το σύνδρομο MIS-C
Νοσοκομείο - (φωτό αρχείου) © EUROKINNISSI

Κορωνοϊός: Βγαίνει από την εντατική ο 11χρονος από τη Μυτιλήνη με το σύνδρομο MIS-C.

Εξιτήριο παίρνει από την εντατική ο 11χρονος από τη Μυτιλήνη με σύνδρομο MIS-C.

«Θα τον βγάλουν από ό,τι μου είπαν. Βγαίνει από την εντατική. Θα πάει σε θάλαμο κανονικά», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

Ο 11χρονος διαγνώστηκε ε MIS-C και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του συνδρόμου τρεις ημέρες μετά το πρώτο αρνητικό τεστ κορωνοϊού. «Τα συμπτώματα εμφανίστηκαν όπως ακριβώς τα είπαν. Απλώς όχι σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα που λένε δυο εβδομάδες. Ήταν σε τρεις μέρες, τέσσερις. Είχε πυρετό για δύο μέρες 38-39 μετά πήγε στα δέκατα 37,5», επισήμανε ο πατέρας του 11χρονου στο Mega.

Το παιδί έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο Μυτιλήνης εκεί όπου οι γιατροί διαπιστώνουν πως 10 μέρες μετά τη νόσο, ο κορωνοϊός του προκάλεσε πνευμονική εμβολή. «Το Σάββατο τον πήγα του βρήκαν την φλεγμονή. Το πρώτο που είδαν στην αρχή. Αλλά μετά κάτι με τις εξετάσεις κάτι περίεργο τους φάνηκε. Αξονική ξανά και βρήκαν ότι είχε εμβολή και στον πνεύμονα. Κάλεσαν αεροπλάνο και τον κατέβασαν Αθήνα», σημείωσε.

Την πρώτη φορά ο 11χρονος πέρασε τον κορωνοϊό ασυμπτωματικά. Τη δεύτερη φορά όμως οδηγήθηκε μέχρι την εντατική του «Αγία Σοφία» στην Αθήνα. «Το καλοκαίρι εγώ εμβολιάστηκα και λέω κάτσε θα πάω εγώ πρώτα να δω τι γίνεται και μετά θα πάμε με τη σειρά. Αλλά δεν πρόλαβα, μετά από έναν μήνα νόσησα εγώ. Κόλλησα, μετά από ένα μήνα κολλάει ο μικρός. Κολλάει η μαμά, κολλάμε όλη η οικογένεια», εξήγησε ο πατέρας.

Τι είναι το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C)

Η πάθηση, την οποία το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ονόμασε πολυσυστηματικού φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C), εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Απριλίου στη Βρετανία.

Σύμφωνα με το CDC, το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C) είναι μια νόσος που προσβάλλει διάφορα μέρη του σώματος συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς, των πνευμόνων, των νεφρών, του εγκεφάλου, του δέρματος ή των ματιών.

Όπως επισημαίνει το CDC πολλά παιδιά με το εν λόγω σύνδρομο είχαν νοσήσει ή είχαν βρεθεί κοντά σε κάποιον που είχε μολυνθεί από την COVID-19.

Τα συμπτώματα εμφανίζονται τέσσερις με έξι εβδομάδες αφού το παιδί προσβληθεί από τον ιό και αφού έχει ήδη αναπτύξει αντισώματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ