Ελλαδα

H Θεοδώρα Τζάκρη συνέκρινε νεκρούς της πανδημίας με του εμφυλίου

Έντονη αντίδραση της ΝΔ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στο βήμα της Βουλής |INTIMEnews ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οργή ΝΔ για τη σύγκριση των νεκρών της πανδημίας με αυτούς του Εμφυλίου από τη Θεοδώρα Τζάκρη
Θεοδώρα Τζάκρη © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η αναφορά της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη η οποία συνέκρινε τους νεκρούς της πανδημίας με του Εμφυλίου.

Απευθυνόμενη στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η κυρία Τζάκρη είπε συγκεκριμένα: «σε λίγο κύριε υπουργέ, οι θάνατοι από Covid θα υπερβούν τους νεκρούς του Εμφυλίου». Και συνέχισε την επίθεσή της στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «συγκάλυψη αποτρέψιμων θανάτων». 

«Η συγκάλυψη τόσων πολλών, θα έλεγα, αποτρέψιμων θανάτων είναι αδύνατη ακόμη και από πιο οργανωμένα καθεστώτα παρασιώπισης», παρατήρησε η Θεοδώρα Τζάκρη για να λάβει την απάντηση του υπουργού Υγείας που αναρωτήθηκε πού μπορεί να φτάσει ένας βουλευτής για να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και να συγκρίνει νεκρούς Εμφυλίου με νεκρούς πανδημίας.

«Εμείς ενδιαφερόμαστε για τους ανθρώπους και εσείς κοιτάτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να κάνετε μικροκομματική πολιτική», απάντησε ο Θάνος Πλεύρης. 

H Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της κάνει λόγο για προκλητικά ανιστόρητη σύγκριση από την βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ και εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για την Θεοδώρα Τζάκρη

«Η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει κάθε σοβαρό θέμα μέσα από το πρίσμα του Εμφυλίου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό το επίπεδο της εμμονής. Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε και από τη δήλωση της κυρίας Τζάκρη, η οποία μέσα στη Βουλή των Ελλήνων συνέκρινε τον αριθμό των νεκρών του Εμφυλίου με αυτόν της πανδημίας. Η σύγκριση αυτή είναι τόσο προκλητικά ανιστόρητη, που προσβάλλει όλα τα θύματα – του τότε και του τώρα. Και υπενθυμίζει σε όλους την ολέθρια στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πανδημία: εκεί που όλες οι χώρες αντιλήφθηκαν την ανάγκη για ενότητα, η αξιωματική αντιπολίτευση είδε μία ακόμα ευκαιρία για διχασμό. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα διαρκές “όχι” σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. »Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει επιλέξει συνειδητά τον δρόμο της ενότητας όλων των Ελλήνων απέναντι στην πανδημία. Και θα συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, όσο και αν επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβεβαιώνει καθημερινά ότι ο Πολακισμός είναι η μοναδική συγκολλητική ουσία όλων των συνιστωσών του».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ