Ελλαδα

Χούλιγκαν-Θεσ/νίκη: Χτυπάμε για να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο

Πώς περιγράφουν τις συμπλοκές δύο φανατικοί οπαδοί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
22χρονος χούλιγκαν μιλά για τις συμπλοκές μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων στη Θεσσαλονίκη
22χρονος χούλιγκαν μιλά για τις συμπλοκές μεταξύ οπαδών αντίπαλων ομάδων στη Θεσσαλονίκη © Youtube / ERT

Δηλώσεις χούλιγκαν για τις συμπλοκές μεταξύ οπαδών διαφορετικών ομάδων στη Θεσσαλονίκη - Πώς κλείνονται τα ραντεβού και ποιοι είναι οι άγραφοι νόμοι

Φανατικοί οπαδοί ομάδων μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ για τη δράση τους και τις επιθέσεις που δέχονται από χούλιγκαν, αλλά και τους λόγους για τους οποίους συμμετέχουν σε συμπλοκές. Όπως χαρακτηριστικά λέει ένας εξ αυτών, «πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε, να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο». 

Η συζήτηση για την οπαδική βία ανοίγει και πάλι μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Ένας 22χρονος και ένας 20χρονος, φανατικοί οπαδοί ομάδων, μίλησαν για τα τηλεφωνικά ραντεβού που δίνονται, αλλά και τους άγραφους νόμους των συμπλοκών. Τα δύο νεαρά παιδιά εκτιμούν ότι οι συμπλοκές δεν θα τελειώσουν ποτέ 

«Αν είναι μόνος του, πάμε το πολύ δύο άτομα, άντε τρία. Αν είναι με την κοπέλα του, ούτε για αστείο, λόγω σεβασμού. Αν είναι πολλά άτομα και ξέρουμε ότι είναι από αντίπαλη ομάδα, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε όπου να 'ναι, Ραντεβού δίνεται τηλεφωνικά, μέσω μηνυμάτων “τόσα άτομα, στο τάδε μέρος, τέτοια ώρα”», λέει ο ένας από τους δύο νεαρούς στην ΕΡΤ. 

«Αν δω έναν με μπλούζα άλλης ομάδας, να πάω και να του την πάρω και αν πει “όχι” να τον χτυπήσω αναγκαστικά. Και αν δεν τη βγάλει ο ίδιος, του τη βγάζω εγώ όπως και να έχει. Δεν πρόκειται να φύγει από εδώ πέρα με την μπλούζα του και αυτό είναι νόμος. Αν και είναι λάθος, έτσι είναι αυτά», προσθέτει. 

Ο άλλος οπαδός ομάδας σημειώνει ότι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν τέτοιου είδους βίαιες συμπλοκές είναι «για να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη, στη Θεσσαλονίκη. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά, είτε θα είναι φυλάκιση, είτε θα είναι πρόστιμο, η σημαία μας να είναι ψηλά όπου κι αν είναι». 

Μαρτυρίες φανατικών οπαδών στην ΕΡΤ3 | 03/02/2022 | ΕΡΤ

Παπα-ΠΑΟΚ για δολοφονία Άλκη: Να μην υπάρξει σταγόνα άλλου αίματος

Ο πατήρ Χρήστος, γνωστός και ως «παπα-ΠΑΟΚ» μίλησε για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη σε ραδιοφωνικό σταθμό της συμπρωτεύουσας και ζήτησε η κοινωνία να ασχοληθεί σε βάθος με τους συνδέσμους αθλητικών ομάδων και την οπαδική βία που παρατηρείται στην πόλη, ζητώντας «να μην υπάρξει σταγόνα άλλου αίματος». 

«Μιλάμε για ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνει σε μια κοινωνία, πρέπει να νοιαστούμε, ιδιαίτερα εμείς που έχουμε θεσμικούς ρόλους, για το πώς θα φύγουν από τα μυαλά των ανθρώπων τέτοια βάρβαρα ένστικτα», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus ο «παπα-ΠΑΟΚ» και πρόσθεσε: «Θέλει φοβερή προσοχή αυτή τη στιγμή. Θέλει οι σύνδεσμοι, οι φίλαθλοι, οι ομάδες, η κοινωνία να ασχοληθεί σε βάθος. Κανένας δεν νοιάζεται να δώσει πραγματική αγωγή στα παιδιά. Ολα κινούνται πολλές φορές στην τύχη τους, αλλά η τύχη δεν μας ευνοεί 1.000%, πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα».

Παπα-ΠΑΟΚ: Κάθε τόσο ορίζουν συναντήσεις για να σφαχτούν 

«Μου εξομολογήθηκαν παιδιά που συμμετείχαν σε αυτά τα τραγικά σημεία συναντήσεων. Το ξέρει η κοινωνία ότι κάθε τόσο ορίζουν συναντήσεις για να σφαχτούν; (…) Δίνω την ψυχή και την καρδιά μου και πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις το πέτυχα, σε άλλες περιπτώσεις με ειρωνεύτηκαν και έφυγαν, δεν πειράζει. Αλλά, όταν το πέτυχα ένιωσα περήφανος που μου είπαν «πάτερ, δεν θα το ξανακάνω». Παιδάκι μου του λέω, εκεί απέναντι είναι ο αδελφός σου… ο φίλος σου, το κορίτσι σου… Πώς σφάζεστε;», είπε ο παπα-ΠΑΟΚ και ζήτησε η πολιτική ηγεσία να βάλει τέλος στις καταστάσεις που επικρατούν στα γήπεδα, αλλά και εκτός αυτών. 

«Θα μπορούσαν, εξ’ αφορμής τέτοιων καταστάσεων, οι αρχηγοί όλων των ομάδων ποδοσφαίρου, όσοι είναι στην πρώτη κατηγορία, να μαζευτούν και να κάνουν κοινή δήλωση. Να πουν «“παιδιά, φτάνει (…) Δεν θα σας αφήνουμε να έρχεστε στο γήπεδο αν συνεχιστούν αυτές οι καταστάσειςˮ. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολεμική ιδεολογία την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο. Να μην υπάρξει ούτε σταγόνα άλλου αίματος. Φτάνει».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ