1821 Digital Gallery
Κείμενο της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα

Κείμενο της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα

«Ας έρθουν να με πιάσουν»

Με ένα κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Indymedia, η Πόλα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και καταζητούμενη και η ίδια ως μέλος της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, σχολιάζει τη σύλληψη Μαζιώτη και όσα ακολούθησαν. Ανάμεσα στα άλλα, αμφισβητεί ότι οι αρχές είχαν εντοπίσει τον Μαζιώτη μέρες πριν τη σύλληψή του, καθώς και ότι οι αστυνομικοί έριξαν μόνο μία σφαίρα κατά την ένοπλη συμπλοκή, δηλώνει ότι είναι και θα είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και ότι δεν πρόκειται να παραδοθεί.

«Όσον αφορά εμένα, σοβαρά, περιμένανε και περιμένουν να παραδοθώ; Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Ας έρθουν να με πιάσουν. Στην πραγματικότητα οι διώκτες μου δεν το πιστεύουν. Γι' αυτό και εισέβαλαν στο σπίτι της οικογένειάς μου, έκαναν έρευνα και ανέκριναν τη μητέρα μου και την αδελφή μου αναζητώντας ματαίως κάποιο στοιχείο. Οι δηλώσεις τους μέσω των ΜΜΕ ότι βρίσκομαι σε δύσκολη θέση και μπορεί να παραδοθώ, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ύστατη προσπάθεια πίεσης».

Για τη σύλληψη του συντρόφου της αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή ο Μαζιώτης είναι αιχμάλωτος του κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Δεν είναι δίκαιο να είναι αυτός στη φυλακή. Δίκαιο είναι να είναι ελεύθερος και να αγωνίζεται για την κοινωνική Επανάσταση. Δίκαιο θα ήταν να είναι αλυσοδέσμιοι στη θέση του και να δικάζονται στα λαϊκά δικαστήρια αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια του ελληνικού λαού, αυτοί που ψήφισαν και εφαρμόζουν τα μνημόνια. Θα έπρεπε να είναι η οικονομική ελίτ, οι πλούσιοι που πίνουν το αίμα των προλετάριων, η πολιτική ελίτ και οι υπηρέτες της. Δίκαιο θα ήταν να είναι αλυσοδέσμιοι οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπανδρέου, Παπαδήμος και οι εγκληματικές οργανώσεις τους, οι τροϊκανοί και οι ηγήτορες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα ντόπια και ξένα αφεντικά που για τα οικονομικά τους συμφέροντα ρημάζεται ο τόπος και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτόν. Αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες και ληστές. Αυτοί είναι οι στυγνοί εγκληματίες και δολοφόνοι».

Η Πόλα Ρούπα αναφέρεται και στις συνθήκες της σύλληψης Μαζιώτη και επιρρίπτει τις ευθύνες στην αστυνομία, λέγοντας ότι εκείνη επέλεξε να γίνει η συμπλοκή σε ένα τόσο πολυσύχναστο σημείο: «Τους πανηγυρισμούς της σύλληψης συνόδευσαν οι αναμενόμενες επιθέσεις της κρατικής προπαγάνδας που αναπαρήγαγαν και σε μεγάλο βαθμό δημιούργησαν τα φερέφωνα της εξουσίας, τα ΜΜΕ. Επιθέσεις που επιχείρησαν να αμαυρώσουν τον επαναστατικό χαρακτήρα του συντρόφου και που ως σημαία χρησιμοποίησαν τη συμπλοκή στο Μοναστηράκι, στην οποία ο σύντροφος παρουσιάζεται ως “αδίστακτος πιστολέρο” που πυροβολεί αδιακρίτως ενώ οι μπάτσοι “πασχίζουν να τον ακινητοποιήσουν” χωρίς τη χρήση όπλων. Μόνο μια σφαίρα, υποτίθεται, έπεσε από τους μπάτσους και αυτή για να “ακινητοποιήσει” τον σύντροφο. Τι εμετικοί ψεύτες και πόσο υποκριτές είναι τόσο οι κρατικοί μηχανισμοί, όσο και οι οσφυοκάμπτες του καθεστώτος στα δελτία ειδήσεων! “Πυροβολούσε μέσα στον κόσμο”. Ποιος επέλεξε το σημείο της μάχης αυτής; Ποιος ξεκίνησε την καταδίωξη; Μήπως θα έπρεπε να πετάξει το όπλο και να παραδοθεί αμαχητί; Οι μπάτσοι συνειδητά επέλεξαν να διεξάγουν μια ένοπλη σύγκρουση σε ένα μέρος γεμάτο κόσμο. Ο σύντροφος ήταν υποχρεωμένος να αμυνθεί».

Επίσης, χαρακτηρίζει «γελοιότητες» τις διαρροές ότι οι αρχές είχαν εντοπίσει τον Μαζιώτη από τις προηγούμενες ημέρες (««Αν ήταν αλήθεια ότι τον είχαν εντοπίσει τις προηγούμενες μέρες, θα μας είχαν συλλάβει… Μια ρουφιάνα και μια ατυχία σήμαναν την αρχή της καταδίωξης»), ενώ προσθέτει ότι ήταν, είναι και θα είναι μέλος του Επαναστατικού Αγώνα. Παράλληλα, επιτίθεται στα ΜΜΕ για τις αναφορές για το παιδί του ζευγαριού, το οποίο χαρακτηρίζει «καταζητούμενο».

 

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5