Ελλαδα

Αλιβέρι: Αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά ΙΧ που επέβαιναν 5 ανήλικοι

Μετά από καταδίωξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομία
Ελληνική Αστυνομία, περιπολικό © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μετά από καταδίωξη στο Αλιβέρι Εύβοιας, αστυνομικοί πυροβόλησαν κατά ΙΧ που επέβαιναν πέντε ανήλικοι από 7 έως 15 ετών.

Καταδίωξη μετά πυροβολισμών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Ιανουαρίου μεταξύ περιπολικών και οχήματος που επέβαιναν ανήλικοι στο Αλιβέρι Εύβοιας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το gegonota.news, όλα ξεκίνησαν όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, τρία περιπολικά καταδίωξαν για περισσότερη από μισή ώρα ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν 5 ανήλικοι Ρομά.

Το ΙΧ σταμάτησε τελικώς στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη και ο 15χρονος οδηγός, μόλις σταμάτησε και άνοιξε την πόρτα για να κατέβει από το αυτοκίνητο, σκόνταψε και έπεσε κάτω «και έτσι γλίτωσε την σφαίρα του αστυνόμου η οποία διαπέρασε το τζάμι της πόρτας του οδηγού», όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ρομά χωρίς Σύνορα και του επικεφαλής κ. Χαρίτου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, «οι αστυνομικοί συνέχισαν να πυροβολούν κατά και των υπόλοιπων ανηλίκων και του αυτοκινήτου», καθώς σφαίρες βρέθηκαν σε αρκετούς τοίχους σε όλο το μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν κατά την καταδίωξη.

Να σημειωθεί πως στο όχημα επέβαιναν δύο αγόρια 15 ετών και τρία κορίτσια 7,13 και 14 χρονών ενώ το ΙΧ ανήκε στον πατέρα του ανήλικου οδηγού. Όπως κατέθεσαν, οι πέντε ανήλικοι βγήκαν για μια βόλτα, με το αμάξι του πατέρα του 15χρονου, αν και δεν διέθεταν δίπλωμα οδήγησης. Γι' αυτό και στον έλεγχο της ΕΛΑΣ δεν σταμάτησαν και ακολούθησε καταδίωξη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ