Ελλαδα

Έκρηξη στη Συγγρού: Τι είπε ο 78χρονος εγκαυματίας

Αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ/EUROKINISSI)

Τι κατέθεσε ο 78χρονος για την έκρηξη στη Συγγρού. Δεν θυμάται αν συνέβη την ώρα που άναψε τον διακόπτη για το φως ή τη στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο.

Ο 78χρονος που τραυματίστηκε από την έκρηξη στη Συγγρού φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως προ ημερών είχε διαπιστώσει οσμή αερίου στο κτίριο, χωρίς να μπορεί να καταλάβει τη συμβαίνει. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση που έδωσε ο 78χρονος τραυματίας, ανέφερε ότι από χθες υπήρχε η έντονη μυρωδιά αερίου μέσα στο διαμέρισμα. Όμως αν και τον προβλημάτισε, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.

Έτσι, κοιμήθηκε και στις 06:45 το πρωί που ξύπνησε σημειώθηκε η έκρηξη. Ο ηλικιωμένος, δεν θυμάται αν αυτό συνέβη την ώρα που άναψε τον διακόπτη για το φως και προκλήθηκε σπινθήρας ή τη στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή να φτιαξει καφέ.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο, η οποία επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτίρια της περιοχής, λόγω του ωστικού κύματος, ακόμα και σε απόσταση 150 μέτρων. Από τα θραύσματα που εκτοξεύθηκαν, προκλήθηκαν ζημιές και σε πολλά οχήματα.

Στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και εκτιμούν οτι η διαρροή αερίου ήταν η αιτία της έκρηξης ωστόσο, έρευνα πραγματοποιεί και το ΤΕΕΜ της ΕΛ.ΑΣ για κάθε ενδεχόμενο.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ