Ελλαδα

Άρτα: Αγνοείται πυροσβέστης - Κινητοποίηση της ΕΜΑΚ

Την επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνουν οι άσχημες καιρικές συνθήκες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άρτα: Αγνοείται 46χρονος σε ορεινή περιοχή (Φωτογραφία Αρχείου)
Άρτα: Αγνοείται 46χρονος σε ορεινή περιοχή (Φωτογραφία Αρχείου) © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό 46χρονου πυροσβέστη. Άμεσα στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με την συνδρομή της 5ης ΕΜΑΚ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό 46χρονου πυροσβέστη, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί σε δύσβατη περιοχή κοντά στο οροπέδιο της Κωστηλάτας στην ορεινή Άρτα και λόγω των συνθηκών η ΕΜΑΚ δυσκολεύεται να προχωρήσει στη διάσωσή του.

Ο πυροσβέστης που υπηρετεί στο Κλιμάκιο του Αθαμανίου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πήγε στην περιοχή το μεσημέρι και έχασε τον προσανατολισμό του, όπως ο ίδιος ενημέρωσε και ζήτησε βοήθεια από την Πυροσβεστική στην Άρτα. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση διάσωσης με την συνδρομή της 5ης ΕΜΑΚ.

Οι συνθήκες είναι δύσκολες και η θερμοκρασία στους -16 βαθμούς. Σε τελευταία επικοινωνία που είχε με τους συναδέλφους του, ενημέρωσε πως δεν νιώθει τα χέρια και τα πόδια του. Από τις 9 το βράδυ δεν απαντά στο κινητό του. Για τη διάσωση του έχει ζητηθεί η συνδρομή ελικοπτέρου και από το ΓΕΑ δόθηκε η απάντηση πως στη 1 τα ξημερώματα θα υπάρχει δυνατότητα να φτάσει το Super Puma.

Στην περιοχή επιχειρεί και εθελοντική ομάδα μαζί με την ΕΜΑΚ.

Κρήτη: Αγνοείται κτηνοτρόφος λόγω της κακοκαιρίας

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται συμμετοχή ανδρών της ΕΜΑΚ αλλά και ερπυστριοφόρου οχήματος, για τον εντοπισμό άνδρα, ο οποίος φέρεται να είχε πάει στο ποιμνιοστάσιό του στη θέση Κατωφύγι του Δήμου Βιάννου στην Τοπική Κοινότητα Ξενιάκου Ηρακλείου και δεν έχει επιστρέψει για δεύτερο 24ωρο.

Η ενημέρωση από τους οικείους του, ενεργοποίησε τον μηχανισμό, που αυτήν την ώρα επιχειρεί σε ένα σημείο στο οποίο το χιόνι κάνει δύσκολη την προσπάθεια προσέγγισης στο ποιμνιοστάσιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ