Ελλαδα

Βιασμός ανήλικης: Απολογείται σήμερα ο 37χρονος ιερέας

Τι θα ισχυριστεί ο κατηγορούμενος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποινική δίωξη στον ιερέα για τον βιασμό ανήλικης
Ποινική δίωξη στον ιερέα για τον βιασμό ανήλικης © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στις δικαστικές Αρχές οδηγείται σήμερα ο 37χρονος ιερέας, που συνελήφθη για τον βιασμό ανήλικης, προκειμένου να απολογηθεί.

Απολογείται σήμερα στις δικαστικές αρχές ο 37χρονος ιερέας, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα ισχυριστεί πως πίσω από την καταγγελία της ανήλικης, κρύβονται οικονομικά κίνητρα. Ειδικότερα, ενδέχεται να αναφερθεί πως παρείχε βοήθεια στην οικογένεια της ανήλικης με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου και με διάφορους άλλους τρόπους. Και θα ισχυριστεί πως όλα ξεκίνησαν όταν αυτή η οικονομική στήριξη σταμάτησε.

«Μου έλεγε πως δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί θα με σκοτώσει»

Η ανήλικη μεταξύ άλλων κατήγγειλε πως φοβόταν να μιλήσει για τα όσα βίωνε καθώς ο ιερωμένος την απειλούσε, ακόμα και με τη ζωή της.

«Μου έλεγε πως δεν μπορώ να κάνω κάτι γιατί θα με σκοτώσει και δεν πρέπει να το μάθει κανείς γιατί αλλιώς θα κινδυνεύσεις» είπε η ανήλικη.

«Η αλήθεια είναι ότι έκλαιγα σχεδόν κάθε μέρα από το φόβο μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα κάτι να κάνω αλλά φοβόμουνα πάρα πολύ. Φοβόμουνα πάρα πολύ. Ήμουν διαλυμένη. Ένιωσα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν βίασε απλά το σώμα μου, αλλά βίασε την ψυχή μου» κατέθεσε και συνέχισε:

«Δεν μπορούσα άλλο, όλο αυτό τον πόνο, όλο αυτό τον φόβο και έτσι ήρθαμε και ήρθα να το καταγγείλω. Και μετά το είπα και στην μητέρα μου και έχω αρχίσει να νιώθω πάρα πολύ δυνατή και να δίνω δύναμη στον εαυτό μου για να καταφέρω να τιμωρήσω, όχι να τιμωρήσω δεν είναι ωραία έκφραση αυτό που λέω, να πάθει σε εισαγωγικά αυτός ο άνθρωπος αυτό που πρέπει γιατί με βίασε. Με βίασε, με βίασε ενώ δεν το ήθελα. Δεν το ήθελα αυτό το πράγμα».

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση του ιερέα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν το ανήλικο κορίτσι εκμυστηρεύτηκε στη θεία του τα όσα έζησε στα χέρια του ιερέα ο οποίος, μάλιστα, ήταν και δάσκαλος της στο κατηχητικό.

Το κορίτσι, φέρεται να περιγράφει στην κατάθεση της αξιόποινες πράξεις τις οποίες καταγγέλλει ότι διέπραξε ο κατηγορούμενος από το 2019 έως τον Μάιο του 2020. Η ανήλικη φοβόταν να μιλήσει στο οικογενειακό του περιβάλλον, ωστόσο, τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψε τι έζησε στα χέρια του ιερέα με αποτέλεσμα να γίνει η καταγγελία που αποτέλεσε την αφετηρία για την προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε χθες και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ιερέα διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών και της ύπαρξης ανήλικου θύματος, η διαδικασία κινήθηκε ταχύτατα με αποτέλεσμα την σύλληψη του ιερέα.

Ο ιερέας την έβαζε να εξομολογηθεί και μετά τη βίαζε

Αποτροπιασμό προκαλούν όσα έρχονται στο φως για τον ιερέα που συνελήφθη για βιασμό ανήλικης στα Κάτω Πατήσια. Την έβαζε να εξομολογηθεί και μετά τη βίαζε, λέει το 17χρονο σήμερα κορίτσι, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο 37χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, προχωρούσε στις αρρωστημένες πράξεις του στο χώρο του αυτοκινήτου, στο κατηχητικό ή στο χώρο του γραφείου του, ενώ είχε πει χαρακτηριστικά στο κορίτσι ότι στο πρόσωπό του θα μπορεί να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη, σαν να είναι ο πατέρας της.

Φέρεται να της ζητούσε ακόμα και υλικό πορνογραφίας, συγκεκριμένα φωτογραφίες μέσα από το Messenger από όπου της έστελνε μηνύματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ