Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Βρέφος μόλις 52 ημέρων πέθανε από κορωνοϊό

Πρόκειται για κοριτσάκι που εισήχθη στο νοσοκομείο την 12η ημέρα από τη γέννησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Πέθανε βρέφος από κορωνοϊό
Θεσσαλονίκη: Πέθανε βρέφος από κορωνοϊό © Pixabay

Κατέληξε βρέφος με κορωνοϊό στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για κοριτσάκι το οποίο γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου.

Έφυγε από τη ζωή βρέφος 52 ημερών που νοσούσε με κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για κοριτσάκι το οποίο γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου και εισήχθη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο μόλις τη 12η ημέρα από τη γέννησή του, στις 12 Δεκεμβρίου.

Αρχικά νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να χρειασθεί η διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ νεογνών του «Ιπποκράτειου», όπου και παρέμεινε περίπου για 30 ημέρες, χωρίς δυστυχώς να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Μάλιστα στον θάνατο του βρέφους αναφέρθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την αποψινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας.

«Είναι ένα βρέφος που γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου. Προσήλθε στο Ιπποκράτειο στις 12 Δεκεμβρίου σε βαριά κατάσταση. Μεταφέρθηκε στη μονάδα νεογνών και κατέληξε χθες. Τα μωράκια είναι πιο ευάλωτα, είναι λιγότερο προστατευμένα. Απ' ό,τι κατάλαβα υπήρχε και ανεμβολίαστο περιβάλλον. Μας λυπεί πάρα πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η απάντηση της κα. Γκάγκα για τον θάνατο του βρέφους 52 ημερών (δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 19.55)

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Την ίδια ώρα, ένα παιδί 13 ετών με κορωνοϊό νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ, καθώς παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό Creta, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης, σημείωσε πως πρόκειται για ένα παιδί που νοσηλεύεται χωρίς να έχει διασωληνωθεί στην ΜΕΘ και έχει ένα μικρό πρόβλημα μυοκαρδίτιδας που βαίνει βελτιούμενο με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, το παιδί είναι εμβολιασμένο και με τις δύο δόσεις, ωστόσο είναι άξιο απορίας ότι παρόλα αυτά η μετάλλαξη Όμικρον κατάφερε να του προκαλέσει ένα τέτοιο πρόβλημα. «Αδυνατώ να φανταστώ τι θα γινόταν αν δεν είχε εμβολιαστεί».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ