Ελλαδα

Απολύθηκαν οι «εγκέφαλοι» των μαϊμού εμβολιασμών στην Καρδίτσα

Μέχρι σήμερα, οι ανωτέρω υπάλληλοι ήταν σε αργία 1 έτους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού
Εμβολιασμός © EPA

Σε απόλυση των υπαλλήλων για την υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στον Δήμο Παλαμά προχώρησε το Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη χώρα: «Συνεδρίασε σήμερα το Α’βάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο προεδρεύει Πρωτοδίκης και έθεσε σε οριστική παύση των καθηκόντων της (απόλυση) τη διοικητική υπάλληλο που εμπλεκόταν στην υπόθεση εικονικών εμβολιασμών στον Παλαμά καθώς επίσης και τη νοσηλεύτρια του ίδιου Κέντρου Υγείας, η οποία έκανε χρήση πιστοποιητικού από εικονικό εμβολιασμό. Μέχρι σήμερα, οι ανωτέρω υπάλληλοι ήταν σε αργία 1 έτους».

Του Πειθαρχικού Συμβουλίου προεδρεύει Πρωτοδίκης, ενώ μέχρι σήμερα, οι οριστικά απολυθέντες υπάλληλοι, τελούσαν σε αργία ενός έτους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ΕΔΕ που είχε διενεργήσει η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, οι «μαϊμού» εμβολιασμοί ήταν δεκάδες, με την διοικητική υπάλληλο να δηλώνει ψευδώς στο σύστημα ότι οι πολίτες είχαν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με εκείνο το πόρισμα, 34 άτομα έλαβαν το πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, όλοι συγγενείς και φίλοι της διοικητικής υπαλλήλου, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως στο συγκεκριμένο κέντρο εμβολιάστηκαν 40.000 πολίτες, όταν στην περιοχή της Καρδίτσας κατοικούν μόνον 6.000.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 28η Αυγούστου 2021, διοικητική υπάλληλος Κέντρου Υγείας της Κεντρικής Ελλάδας, με ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, καταχώρησε εκτός βάρδιας δύο «εικονικούς» εμβολιασμούς, χωρίς να συμπληρώσει τα ιατρικά ατομικά στοιχεία των εμβολιαζόμενων, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας.

Ακολούθως, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, δεσμεύτηκε το σύνολο των ατομικών ιατρικών ιστορικών του Κέντρου Υγείας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2021 και έπειτα από επίδειξη στους ιατρούς του Κέντρου, δεν αναγνωρίστηκαν οι υπογραφές και ο γραφικός τους χαρακτήρας σε 115 περιπτώσεις.

Καρδίτσα-«Μαϊμού» πιστοποιητικά: Έτσι δρούσε η υπάλληλος
 

Τον τρόπο με τον οποίο δρούσε η υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας, η οποία κατέγραφε στο σύστημα «μαϊμού» εμβολιασμούς πολιτών κατά του κορωνοϊού, περιέγραψε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Όπως είπε στο Mega ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, Αριστοτέλης Σπάνιας, το Κέντρο Υγείας «ήταν πρότυπο στους εμβολιασμούς» και έχει εμβολιάσει 40.000 κόσμο γιατί εξυπηρετεί ολόκληρο τον νομό Καρδίτσας. «Είναι το δεύτερο κέντρο Υγείας που εμβολίαζε με Pfizer, μετά το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας». 

«Η δράστις ήταν σε διοικητικό πόστο, απλά με τα εμβόλια μπήκε κι αυτή στη διαδικασία να βοηθήσει. Τους κωδικούς τους είχαν κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι. Οι γιατροί ασχολούνταν μόνο με το κομμάτι του ιστορικού του ασθενούς. Πήγαινε εκτός βάρδιας, έψαχνε παραϊατρκό προσωπικό, και έβρισκε τα ονόματα που δεν είχαν εμβολιαστεί, έμπαινε σε τάμπλετ, τα δήλωνε και το βράδυ φαίνονταν εμβολιασμένοι».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ